18. mrt, 2013

De Anti Mode Man

Tegenwoordig hebben we allerlei soorten mannen, je hebt de Metroman, de Leader, de Badboy en noem het maar op.

In een poging om mensen in een hokje te duwen verzinnen trendwatchers, stylisten en nog meer van dit soort betweters, steeds weer een nieuw type mens met dito hokje.

Ik heb daarom besloten om er ook maar eens een te bedenken, de Anti Mode Man.

De Anti Mode Man draagt wat hij wil, wanneer hij dit wil, en vooral hoe hij dit wil.

Geen gezeur over vloekende kleuren, en of het schoeisel wel bij de broek past, gewoon aantrekken wat je wilt, gewoon… omdat het lekker zit!

En zo hoort het natuurlijk ook, kleding is bedoelt om je lichaam warm te houden, en moet lekker zitten en absoluut niet knellen, niet meer en zeker niet minder.

Kleding is zo overgewaardeerd dat er een hele industrie omheen is ontstaan.

Mao tse Toeng had gewoon gelijk, iedereen een soort van werkmanspakje aan.

Heerlijk zachtdragend katoen, hetgeen als een soort van weldadige tweede huid om het lichaam heen hangt, dat is pas lekker.

 

Een bijkomend voordeel is dat de mensen gelijk zijn, en we hebben ook geen last meer van horizon vervuiling, in de vorm van dikke billen in te strakke legging, of veel te dikke buiken in opbollende overhemden, of noem het maar op.

Iedereen hetzelfde aan, is dat saai? Natuurlijk niet, het gaat niet om het uiterlijk maar om het innerlijk. Als mensen zich niet meer druk maken om de buitenkant, gaan ze vanzelf meer naar de binnenkant kijken.

Het is toch te gek voor woorden dat mensen, om een bepaald logo op een broek te krijgen, 5x zoveel betalen als voor dezelfde broek zonder logo?

We zijn zo dom dat we ons laten besodemieteren door de betweters van mode land, en we denken dat zij weten wat goed voor ons is.

 

Kijk eens in de natuur, een mens is een kudde dier, wat is het kenmerk van kuddedieren? Ze zien er allemaal hetzelfde uit! En dat is niet voor niets, ze zijn zo veiliger voor roofdieren, en het belangrijkste is, ze zijn allemaal gelijk. Kracht is het enigste onderscheid wat er is en dat is meer als genoeg.

Als mensen gelijk zijn voelen ze zich beter, je hoeft niets meer na te streven, je hebt minder stress alles voelt veel beter aan.

Daarom de Anti Mode Man, geen gezeur om dat felle gekleur.

Liever saai geraakt dan gek gemaakt!

Laten we hopen dat we de kwetteraars van het kleurenpallet voorgoed werkeloos kunnen maken. Dat scheelt een hoop gestress en gedoe.

 

Anti Mode mag, anti mode doet het goed,

Simpel zal het zijn, en dat is zoals het moet!

 

Eppo

 

Opmerkingen

19.03.2013 19:07

Mans Mesken

Leuk om te lezen als vakantie-ontspanningslectuur. In Portugal tot nu toe weinig Anti Mode Mannen gezien, wel Lelijke Mannen Mode!

19.03.2013 19:35

Eppo

Die zijn er altijd genoeg Mans.
Fijne vakantie nog!