26. apr, 2013

Snel Verdieners!

Achmed zucht, sinds hij zijn nieuwe bedrijf heeft opgestart had hij heel erg druk gekregen. Terwijl hij dit denkt draait hij zijn auto rustig het hotel terrein af.

Achmed had op een zeker moment een wereld idee om lekker voor zichzelf te gaan beginnen, dit idee kreeg hij toen hij in zijn huis in Nederland tv zat te kijken.

Het reclame spotje van de belastingdienst kwam voorbij en het “leuker kunnen we het niet maken” schalde door de huiskamer.

Achmed dacht ‘dat is het’! Sommige Oost-Europese landen horen bij de Europese Unie, en de bewoners kunnen zich hier in Nederland vrij vestigen, als ik nou eens………

Daarom logeerde hij in het hotel in Bulgarije waar hij zojuist was weggereden.

Hij was onderweg naar een klein dorpje in het Midden van Bulgarije, Slatina genaamd.

Daar wonen veel Roma zigeuners wist hij, die kon Achmed goed gebruiken voor zijn  nieuwe bedrijf, hij had ze echt nodig om zijn plannen uit te voeren.

Achmed was een bedrijf in belastingadvies begonnen, hij had zich gespecialiseerd in advies aan Oost Europeanen, die konden dit goed gebruiken, zo had Achmed dit bedacht.

 

Aangekomen in Slatina vertelde Achmed een mooi verhaal over de fiscale faciliteiten van

Nederland, ga eens lekker op vakantie, schrijf je in als inwoner van een grote stad en je ontvangt een leuke som geld iedere maand weer.

Achmed had zijn betoog goed voorbereid, en de mensen uit Slatina waren wild enthousiast. Het duurde niet lang of de eerste toeslagen kwamen binnen op de bankrekening van Achmed, een kleine vergoeding voor de gemaakte onkosten was wel op zijn plaats vond hij, en maakte trouw de helft over naar zijn cliënten.

Dit ging jaren zo door en het leven lachte hem toe, zeker toen er een staatssecretaris aan de macht kwam die van de partij was, waar veel van zijn landgenoten het mede voor het zeggen hebben. Kat in het bakkie, dacht Achmed.

Op een dag vond Achmed dat hij niet genoeg verdiende, ‘die luie zigeuners voeren de hele dag niets uit’ dacht hij! En arme Achmed maar werken, steeds bedragen overmaken naar al die verschillende bankrekeningen wat een werk pfffff, dat was Achmed niet gewend. Opeens kreeg hij een goed idee? Ik maak helemaal niets meer over!

 

Zo gezegd zo gedaan, sindsdien ging het steeds beter met Achmed, tot de dag dat de politie bij hem op de stoep stond.

‘U wordt verdacht van fraude, u bent erbij’ zei de politieagent!

Achmed vroeg nog ‘wat is fraude’? Hij wist dit echt niet, hij was maar een belastingadviseur die gebruik maakte van een gat in de wet.

Net zoals al die andere accountants ook doen.

Maar niemand luisterde naar Achmed en hij werd vastgezet, aangeklaagd door zijn eigen cliënten die geen geld meer kregen. Zijn staatssecretaris werd ter verantwoording geroepen, en de wereld van Achmed stort helemaal in.

Belastingadviseur zijn was hem zwaar gevallen, ‘je kunt maar beter niets doen’ dacht Achmed, daar ben ik tenminste wel goed in!

Gelukkig kon hij daar nu mooi mee verder gaan tijdens zijn voorarrest.

De zigeuners waren allang weer terug naar Bulgarije, met hun pinpas, het zal nog wel even duren voordat het belastingvoordeel wordt stopgezet!

Alweer een regel voor het Koningslied?

O wat zijn die Hollanders dom, kijken niet naar hun centen om!

 

Eppo