1. mei, 2013

Slechte Tijden Goede Tijden!

Bij onze Oosterburen wordt de noodklok geluid, de bierverkoop is met 1,8% gedaald.

De consumptie is gedaald naar een slordige 96 miljoen hectoliter, allang niet meer de grote plas die zij ooit was.

Nu is 96 mijoen hectoliter toch nog wel een plas waarmee je een woonwijk van de kaart kunt spoelen, maar toch!

Onze oosterburen waren toch altijd goede innemers van de gouden drank, en getuige alle verschillende soorten die hun bierkaart rijk is, hiermee geven zij toch blijk van een bijzonder goede smaak.

Ook wij Nederlanders hebben langzamerhand ontdekt dat er meer bier is, als alleen de grote bekende merken die ons landje rijk is.

Maar toch als een dergelijke teloorgang merkbaar is, vraagt dit om maatregelen!

Het kan niet zo zijn ons mooie buurland straks brouwerijen heeft die failliet dreigen te gaan?

 

Dit kan en mag natuurlijk niet gebeuren, wij als Nederlanders hebben de plicht, om mee te helpen om de bier verkoop te verhogen.

We kunnen dit als volgt doen, organiseer je als buren, als leden van clubs, of anderszins, en haal bier uit Duitsland!

Duitsland kent vele mooie zaken waar ze vele soorten bier verkopen, ga er heen met aanhangers, bestelauto’s, vrachtauto’s en alles wat bier kan vervoeren en sla in!

Een grensbewoner kan met een kinderwagen toch al snel 3 kratjes vervoeren, een excuus om thuis te blijven is er niet, we mogen onze oosterburen niet laten zakken.

Ik weet zeker dat zij hetzelfde voor ons zouden doen, stel dat onze kaasproductie zo terugloopt? Weet zeker dat de Duitsers meer kaas gaan eten om ons te helpen.

Laten we dit alsjeblieft snel regelen, het mag niet zo zijn dat bierdiversiteit afneemt en dat er een merk uitsterft.

 

Op de koningsdag heeft Nederland laten zien waar een klein land groot in kan zijn.

Dus dit varkentje gaan wij wel wassen, persoonlijk heb ik daar een heel goed gevoel over. In ruil voor bewezen diensten gaan de Duitsers ook iets terug doen, zij zullen nooit meer zeuren over waterige tomaten, of onrijpe paprika’s.

De export zal tot ongekende hoogten stijgen in ons land, het mooie is we schoppen hiermee eindelijk die vervelende crisis uit ons land vandaan..

We met dat vervelende bankierssyndroom, banken houden ons op dit moment in de crisis doordat zij niet bereid zijn om het geld rond te pompen.

Daarom moeten we zelf actie ondernemen, en aan de bak gaan.

Door de vele liters bier zullen we straks in hogere sferen raken en de wereld zal prachtig zijn. Wel oppassen voor het spook van de verslaving, laten we het wel leuk houden.

 

Maar per maand 5 kratjes per persoon Duits bier moet haalbaar zijn!

 

Eppo