9. mei, 2013

Raarrrrr!!

Raar is eigenlijk een raar woord dat te pas en te onpas wordt gebruikt, om allerlei zaken en feiten te benoemen. We noemen iets raar als we het raar vinden, en als we het over rare mensen hebben, dan zijn dat mensen die raar doen en daardoor buiten de boot vallen. Best raar eigenlijk, het woord raar, het is bovendien ook nog een Palindroom ook!

Dat is ook best een raar woord, als je het voor de eerste keer hoort, dan lijkt het alsof je het hebt over de droom van een Paling? Dat zou pas echt raar zijn, als Palingen dromen?

Niets is minder waar een Palindroom is een woord dat van voor naar achter, en andersom hetzelfde klinkt, en ook betekend. Best raar eigenlijk, woorden die …………nou ja….. je weet wel! Wat ook een raar fenomeen is? Buien radar, dat is pas echt raar, kijken naar een schermpje om te checken of het gaat regenen, heel raar. Als de radar zegt regen over een kwartier, dan blijft iedereen binnen. Heel raar, vroeger keken we naar de lucht, dat was ook best raar al omhoog gerichte hoofden, maar je zag direct of er regen kwam.

En omdat je het met eigen ogen zag wist je het zeker, maar het blijft raar!

 

Raar hoor, eigenlijk zijn we met zijn allen heel raar bezig, we zijn continu bezig om van alles te verzamelen, en als we het hebben, willen we nog meer, en dat is best raar.

We zijn gewoon hele rare wezens.

Soms zijn er mensen die nog raarder zijn, kun je nagaan wij zijn raar!

Maar zij zijn door hun gedragingen nog veel raarder.

Maar goed het is nou eenmaal zo, het is een rare wereld.

Erg raar zijn de plannen om een raket met een aantal mensen een enkele reis naar Mars te geven, hoe raar moet je zijn om hier aan mee te doen?

Mars is een rare rode planeet waar geen zuurstof is, en dat een raar woestijnachtig landschap heeft. Misschien passen die rare mensen die een enkele reis Mars krijgen, daar prima. Wat wel raar is dat ze vechten om een plaats in de raket.

Als een astronaut na een halfjaar in de ruimte al raar terugkomt en in revalidatie moet, zal het voor de toekomstige Marsianen wel heel raar aanvoelen na zo’n lange reis?

 

Bijzonder raar allemaal, ik blijf liever gewoon thuis.

Dat is ook best raar als je gewoon graag thuis zit? Er zijn hele volkstammen die dit niet graag doen, en thuiszitten armoedig vinden. Hoezo? Raar eigenlijk?

Maar goed het zou ook raar zijn als we allemaal hetzelfde willen.

Hoewel…. in grote lijnen is dat nu toch ook zo? Over raar gesproken!

We willen allemaal in grote lijnen hetzelfde, en rennen als gekken rondjes in dezelfde tredmolen, als een stel hamsters in een kooi. Mensen zijn gewoon rare kudde dieren, dat is wel duidelijk. Ook best wel een raar woord? Duidelijk? Wat maakt dit woord nu eigenlijk duidelijk? Als je het 20 keer achter elkaar zegt dan wordt het steeds raarder!

Hoe raar is dat? Als ik dit schrijf heb ik er al een paar op, en als dat zo is dan komen er hele rare regels uit mijn vingers!

 

Is dat raar? Niet als je Eppo bent!

 

Eppo