4. jun, 2013

Hoeveel moeten er nog komen?

Voetbal, wat is er mis mee? Met het spelletje niets, maar kennelijk met een hele grote groep z.g.n. voetballiefhebbers heel veel.

Hoe kan het toch dat steeds uit de hand loopt?

Geen idee maar het moet toch ergens aan liggen. Ik ken geen sport waarbij het zo vaak misgaat als bij voetbal.

Neem nu afgelopen zondag bij de wedstrijd Alphense Boys en Haaglandia.

Hier ging het weer gruwelijk mis, notabene bij een wedstrijd voor eenbenigen, gehandicapten dus!

Met éėn been voetballen is op zich al een prestatie, probeer maar eens een bal weg te schieten op éėn been, oh…. daarom leunen ze natuurlijk op een stok.

De stok was overigens wel handig om even lekker in de rondte te slaan, en toen de spelers eruit waren, besloot het publiek om nog even lekker verder te gaan.

 

Voetbal het blijft een rare sport waarbij mensen zich volledig laten leiden door hun emoties, zelf nadenken blijkt kennelijk niet meer belangrijk te zijn.

Misschien wordt het tijd om hier iets aan te gaan doen. Voetbal kijken is prima, maar om te mogen kijken, moet je eerst een psychologische test doen?

Zo houd je misschien de zwakbegaafden buiten de stadions en sportparken.

En waarom niet? Het gaat zo vaak mis, heel vaak met fatale afloop dat een dergelijke maatregel op zijn plaats is.

Er zijn mensen die het niet aankunnen als de wedstrijd niet verloopt zoals ze graag willen, en dan volledig door het lint gaan.

Deze mensen zouden veel beter nooit meer naar voetbal kijken, het scheelt ze veel stress en strafvervolging.

 

Zo wordt het voor de mensen die wel genieten van een wedstrijd, en daarbij hun emoties volledig in de hand hebben, wel leuk om te kijken.

Een z.g.n. win win situatie dus, waarschijnlijk zullen heel veel mensen het niet met mij eens zijn, maar die horen weliicht bij de foute categorie?

Er moet nou eenmaal wat gebeuren, dat er dan mensen de dupe worden het zij zo!

Andere oplossing is dat we geweld rond voetbal volledig accepteren, dat houd in inclusief agressie op het veld en tribune.

Dan zorg je voor een goede afsluiting van sportpark en stadion, voor als het uit de hand loopt, je laat iedereen elkaar gewoon af maken, en als dat klaar is ga je pas het stadion in. Iedereen die dan nog leeft mag kiezen, of op eigen kosten worden vervoerd naar het ziekenhuis, en op eigen kosten aldaar behandeld worden, of op eigen benen of met zelf geregelde hulp gewoon verdwijnen naar weet ik waar.

Als club zorg je dat iedere bezoeker op de hoogte is van deze nieuwe regels, dus geen rechtzaken achteraf.

 

Ben benieuwd hoeveel echte voetballiefhebbers er dan nog overblijven.

 

Eppo