6. jun, 2013

Hoorndol!

Sinds een tijdje is er iets vreemd met mij aan de hand, iets raars, iets wat ik niet kan verklaren.

Ja dat is al een tijdje zo Eppo, ik hoor het u zeggen, ik weet het!

Maar toch er gebeurt iets met mij.

Mijn lieve vrouw Elly knipt al jaren mijn haar, dit doet ze met een tondeuse, misschien heet het daarom scheren? Ik heb geen idee!

Maakt ook niet zoveel uit, de kappersbeurten verlopen altijd tot ons beider tevredenheid, en na het kortwieken, kan mijn weelderige haardos weer langzaam aangroeien.

Het haar model wat ik sinds jaar en dag draag, is het best te vangen onder de noemer zeer kort, hetgeen mij altijd de frisse wind op het schedeldak doet voelen.

En zo kom ik al jaren niet meer bij een professionele kapsalon, waardoor ik toch heel veel geld uitspaar. Waar dat dan blijft? Geen idee, maar daar gaat het nu niet om.

Nee er is iets heel vreemds met mij!

 

Meestal zie ik er na mijn haircut verzorgd en fris uit, echter als mijn haar weer begint aan te groeien, gebeurt er iets eigenaardigs.

Het lijkt of het haar op mijn schedel links en rechtsvoor harder groeit als de rest, waardoor het net is alsof er 2 hoorntjes, op mijn hoofd aan het groeien zijn!

Hoorns…. het moet toch niet gekker worden, s’morgens als ik uit mijn bed kom strijk ik het geheel plat, en gaat het de rest van de dag best goed.

Na weer een nacht slapen sta ik weer voor de spiegel, en…. ja hoor daar zijn ze weer!

Het lijkt wel of iemand hier een bedoeling mee heeft.

Ik voel ook steeds aan mijn hoofd, of er onderhuids misschien dan toch 2 harde puntjes te voelen zijn, maar nee, dat is niet geval.

Voorlopig zit ik er maar mee, weet niet hoe het komt, en moet iedere ochtend mijn haar natmaken met 5 liter water om de boel weer plat te krijgen.

De bedoeling van mijn kapsel is toch juist dat je er niets meer aan hoeft te doen!

 

Maar toch…….. het is raar! Misschien zijn er hogere machten in het spel?

Misschien is het een waarschuwing, zo van als je zo door gaat met leven, kom je niet in de hemel maar in de hel? Geen idee, ik geloof in beide varianten niet.

En daar komt nog bij, dat de Duivel gek van mij zal worden, die begint er echt niet aan om mij in de hel op te nemen. En onze lieve heer denkt er net zo over, dat kan bijna niet anders.

Of ben ik dan toch misschien de zoon van? Net zoals we een hele tijd geleden de zoon van onze lieve heer hadden?

Nee dat zal toch echt niet zo zijn, ik wijd deze genetische afwijking in mijn haardos aan de genen die ik kreeg van mijn voorouders.

Dat waren nogal weerbarstige types, hun haardos stond altijd alle kanten op.

Nu wordt ik wat ouder en nemen deze genen de overhand in mijn lichaam.

Zo zit het waarschijnlijk, maar als ik toch echte hoorns krijg houd ik u de hoogte!

 

Want wie zijn voorouders niet eert, zit het haar altijd verkeerd!

 

Eppo