12. jun, 2013

Uitkeringsgerecht!

Net als je van de ene dwaasheid bent bekomen dient de andere zich alweer aan.

Het UWV, als je werkeloos dreigt te raken, heb je voordat dit een feit is een aantal plichten, aldus het UWV. Deze beginnen aan je te knagen vanaf het moment dat je te horen krijgt dat je mogelijk wordt ontslagen.

Die plichten zijn, je moet je inschrijven als werkzoekende en binnen een week zorgen dat je een WW aanvraag hebt gedaan.

Tot zover snap ik deze regels nog wel, echter 1 plicht die op de site van het UWV staat

kan ik als rationeel denkend mens niet plaatsen.

Zie deze link:

http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_werkloos/ik_word_werkloos/mijn_plichten_als_ik_werkloos_word_en_WW_aanvraag.aspx

 

U moet voorkomen dat u werkloos raakt?

 

Wat is dit nou weer? Alsof je erom vraagt om ontslagen te worden, alsof jij er wat aan kunt doen? Laat staan dat je het kunt voorkomen!

 

Als ik zoiets lees, dan denk ik “daar is voor doorgeleerd en daar is over nagedacht”.

Zou de ambtenaar die dit bedenkt, nu echt denken dat je zelf er voor kunt zorgen dat je niet ontslagen wordt, als het bedrijf waar je al 20 jaar werkt opeens slecht gaat?

De ezel die een dergelijke maatregel bedacht, tja daar is maar oplossing voor!

Ik ga in zwarte kleding en met klompen aan achterstevoren op zijn rug zitten, dan mag iedereen raden uit welke film deze scene komt.

Mensen die hun hersenen op deze manier misbruiken, dienen onder een ezel te hangen, en bij tijd en wijle een gele vloeistof uit te braken.

Natuurlijk als je hoort dat je werkeloos raakt ga je direct op zoek naar wat anders, niemand wil toch in de tentakels van het UWV met hun schijn vangnet geraken?

Het is echt geen pretje hoor om bij het UWV te moeten komen, en tegenover een of andere gefrusteerde ambtenaar van het soort “dat vroeger veel op school werd gepest” openheid van zaken te moeten geven.

 

Het maakt voor dit soort lieden niet uit wat je doet.

Ze dreigen je continue met allerlei sancties, en dragen je regels op die je onmogelijk kan volgen, met als gevolg dat je ……………. en zo is de cirkel weer rond.

Is dit nog over van onze mooie verzorgingsstaat, onze door Amerika verguisde heilstaat?

Het is vreselijk, als je werkeloos raakt ben je een soort van derderangs mens geworden, in de ogen van de UWV ambtenaar.

Ze zien je niet meer voor vol aan, je hebt immers niet kunnen voorkomen dat je werkeloos raakte! Daar moet je voor bloeden vinden zij!

Het UWV 2013 een in verval geraakte organisatie, waar alleen nog maar ambtenaren werken met een bepaalde inslag.

Die inslag is, ook al heb je recht op een uitkering, de ambtenaar zal er alles aan doen om deze niet te hoeven uitkeren. Krijg je hem toch dan zal hij/zij er alles aan doen om de uitkering te verlagen of geheel weer af te pakken.

Dit kan niet zo lang meer goed gaan in mijn optiek, mensen pikken dit niet meer en zullen in opstand komen.

De ambtenaren zullen uit hun functie worden gezet en geen uitkering krijgen, onze wraak zal zoet zijn.

 

Hadden ze maar moeten voorkomen dat ze werkeloos zijn geworden!

 

Eppo