13. jun, 2013

Smokers!

Dat er verschillende soorten mensen bestaan weet iedereen, hiermee bedoel ik niet iemands zijn afkomst of religie, maar gewoon je hebt rokers en niet rokers.

Niet rokers zijn mensen die het in hun leven voor elkaar hebben gekregen, om iedere vorm van tabaksgebruik uit hun leven te houden.

Zij weten dat je van roken niet gelukkiger wordt en bovendien veel geld kost.

Niet rokers hoeven in deze moderne tijd ook niet zo veel meer te verdragen van rokers, omdat er allerlei maatregelen worden getroffen, om mensen het roken zo moeilijk mogelijk te maken.

Als ik kijk op mijn eigen werk, rokers zijn inmiddels uit het bedrijfsgebouw verbannen en hebben een mooi plekje in onze bedrijfstuin gekregen.

En denk je dat ze erblij mee zijn? Echt niet, rokers houden niet van die steriele schone ruimtes en plaatsen om te verblijven.

Het liefste hebben ze rotzooi om zich heen, en veel rook, heel veel rook.

 

Als je rokers naar buiten stuurt voor hun behoefte, en ze een plekje in de tuin geeft, met van die mooie glimmende rookpalen die als asbak dienen.

Je weet wel die je ook op treinstations kunt zien, die rookpalen waar de rokers dan juist niet bij gaan staan. Juist die bedoel ik.

Als je de tuin speciaal voor de rokers hebt ingericht, duurt het meestal niet lang voordat de rookpalen vol zijn. Er zijn rokers die hebben ontdekt dat je er naast peuken ook ander afval in kwijt kunt. Zo wordt de grijze bak thuis niet zo heel snel vol tenminste.

Die rookpalen kun je legen, maar als roker doe je daar niet aan, je zit tenslotte bij de vulploeg, en je bent toch zeker geen vuilnisman?

Nee laten andere mensen die maar legen, en zolang ze niet geleegd worden, is de grond in de tuin ook een prima asbak, getuige de grote hoeveelheid peuken die er al liggen.

Waarom nou toch? Rokers houden niet van schoon daarom!

Rokers zijn van die mensen die zelf altijd naar brand ruiken, en die weinig op hebben met hygiene. Rokers en huisdieren een briljante combinatie, voor de dieren geweldig ze mogen van hetzelfde bord eten als hun baasjes, overal in huis aan likken en hun behoefte doen. Door de rook ruik je dit toch niet!

 

Maar goed de tuin, gelukkig die krijgt steeds meer het aanzien van een rokershabitat.

Peuken op de grond en volle asbakken, en dan maar proberen om de lucht ook vies te krijgen, hetgeen binnen natuurlijk veel beter gaat.

Niet rokers hebben niets te zoeken op Smokersplace, en zijn er dan ook niet gewenst.

Voor niet rokers is een dergelijke plek geen pretje, geen frisse lucht, geen schone grond en vooral geen schone mensen om je heen.

Alles stinkt naar brand en zweet! Als rokers transpireren, hebben ze een voor insecten dodelijke hoeveelheid nicotine in hun zweet.

Als je hiervan per ongeluk een druppel in je ogen krijgt, ben je voor altijd blind.

Maar goed de tuin, als er niets wordt gedaan zal binnen niet al te lange tijd, de tuin zijn veranderd in een parkeerplaats, waar dagelijks honderden auto’s hun asbak komen legen. Je moet dan over een bed van sigaretten filters lopen om bij het bankje te komen,

waar je zo lekker in het zonnetje kunt zitten!

Je schoenzolen lossen op door de combinatie van tabak en menselijk mondvocht.

Deze gevaarlijke combinatie geeft een chemische reactie van heb ik jou daar!

Maar ook goed nieuws, er komen steeds minder rokers, en daar hou ik mij dan maar aan vast!

 

Roken maakt meer kapot dan je lief is!

 

Eppo

 

Opmerkingen

13.06.2013 21:18

Anita

Tof heb je netjes verwoord...als ex roker zie je dit maar als je rookt heb je het niet in de gaten en bravo Essie...