14. jun, 2013

Rampige spoed is zelden goed!

De rekenmeesters van het Centraal Planbureau, in de volksmond CPB genoemd weten het al, er komt nog meer rampspoed, de economie zal nog slechter gaan.

Ja dat was te verwachten, als je mensen hun werk en geld afpakt wordt er niets meer uitgegeven. Rekeningen niet meer betaald en ga zo maar door.

Dat onze huidige regering niet uitblinkt in vooruitzien, dat voelen we inmiddels aan de lijve. De leden van de regering zijn zo’n beetje nog de enige die geloven in het huidige beleid, en met hun, een select groepje medelanders die zo dom zijn!

Ze geloven dat een winkelier gewoon blijft bestaan als niemand meer iets kan kopen!

Dat is Nederland anno 2013, het maakt niet meer uit of je gebeten wordt door de kat,

of door de hond, pijn doet het sowieso.

Het wordt tijd dat we het huidige kabinet naar huis gaan sturen, en de oppositie aan het roer laten. Zij hebben wel visie, tenminste zo lang ze nog niet aan het roer staan!

 

Maar eerlijk is eerlijk, als je in de 2e kamer zit en je hebt door dat je niet verder moet bezuinigen, is je denkwijze al 1000 x beter als dat van onze huidige kabinet.

In tijden van crisis is bezuinigen het laatste waar je aan moet denken, geld moet blijven rollen, dan trekt de economie vanzelf wel weer aan.

Natuurlijk is het zaak om schulden terug te brengen, maar niet al teveel ten koste van je inwoners. Het is tijd om het huishoudboekje van de overheid zelf eens op orde te brengen. Denk eens aan projecten zoals JSF oftewel de Joint Strike Fighter, dit project heeft al zoveel miljarden gekost, en het gaat nog heel veel meer kosten. Als we hier mee stoppen, is Amerika dan kwaad? So what?

We moeten aan onszelf denken,  en zo zijn er nog meer van deze projecten waar we beter mee kunnen stoppen. Pak je verlies en zorg dat het niet groter wordt!

Waarom gaan ze dan toch mee door? Dat komt doordat machtige lieden met veel geld mensen kopen om ze hun wil op te leggen. Desnoods met geweld!

Hierdoor is de link met de georganiseerde misdaad snel gelegd.

Want dat is waar we hier mee te maken hebben in feite.

 

Het is misdadig om in crisistijd door te gaan met geldverslindende projecten waar niemand om gevraagd heeft en waar alleen een klein groepje mensen wat mee gaat doen.

Kappen nou met die onzin, en als er dan iemand boos is? Wat kan ons dat schelen?

Gelooft u nou echt dat niemand onze producten meer koopt, als we ergens uitstappen?

Zelf als we Europa de rug toe keren, met hun belachelijke financiële eisen, kopen ze echt onze bloemen en tomaten nog wel. Allemaal bang makerij van lieden die baat hebben,

bij de doorstart van deze omstreden projecten.

Laten we nu vooral om ons zelf denken, natuurlijk, het is goed om anderen te helpen, maar niet meer, en niet minder als dat.

En als we af zijn van al die geldverslindende hobby’s, wil ik nog wel eens zien hoeveel crisis er nog over blijft!

 

Ramspoed? CPB weg ermee!

 

Eppo

 

Opmerkingen

21.06.2013 21:11

Mans Mesken

Maar het is letterlijk vechten tegen windmolens, die ons te land en te zee gaan overwoekeren en ons kaal gaan plukken.