3. jul, 2013

Niet gelukt toch gedaan!

Soms heb je van die mensen, van de personen, van die lui die van alles  doen waar ze de ballen verstand van hebben.

Je ziet ze echt overal, en het lijkt wel of ze zichtbaarder worden door de crisis. Dit soort mensen z.g.n. Stumpers kom je in allerlei beroepen tegen, en voor je het weet staan ze recht tegenover je, en dat terwijl je je van geen kwaad bewust bent.

Helaas herken je de ware stumper niet zo snel, maar ze duiken bij tijd en wijle op in ons leven.

Meestal als je ze tegenkomt herken je ze vaak wel aan hun doen en laten, maar als je dan denkt ach laat maar, krijg je opeens te horen dat je het niet goed doet.

Je was dan aanvankelijk van plan om de Stumper links te laten liggen. Maar het zijn parasieten die zich vastzuigen aan je leven, dit doen zij om je het leven zo moeilijk mogelijk te maken.

 

‘Zoek dan een leven’ zou je denken, maar deze stumpers hebben maar

1 leven en dat is dat van jou!

Ze zuigen al je energie uit je lijf vandaan, en net als je denkt ik ga met

ze mee, gaat de Stumper al weer een andere kant op.

Nee het leven valt niet mee voor een normaal mens, voor zover die bestaan natuurlijk.

Stumpers het woord doet niet vermoeden hoeveel impact het woord kan hebben, Stumpers staan voor een beetje zielige personen, maar niets is minder waar. Het zijn bloedzuigers, vampieren die je leegzuigen.

En dat terwijl jij de beste bedoelingen hebt!

Als iedereen nou eens het spreekwoord “schoenmaker blijf bij je leest”, als lijfspreuk zou nemen zou het allemaal wel loslopen.

 

Maar nee hoor het zit sommige mensen in het bloed om de Stumper uit te hangen. Echt waar het is niet te filmen, maar sommige mensen schamen zich nergens voor. Waarschijnlijk omdat zij zich niet bewust zijn van hun daden, ze denken dat ze de wijsheid in pacht hebben.

Het ergste is dat ze vaak goed de weg weten om je keihard aan te pakken. Het is daarom belangrijk, om op tijd de Stumper te herkennen en

van je af te houden.

Hoe dat te doen, is moderne wetenschap maar ik ga ervan uit dat er op termijn een oplossing wordt gevonden, voor dit maatschappelijk grote probleem.

Misschien een kleine aanpassing in het brein?

 

Maar voorlopig zit het er even niet in!

 

Eppo