22. jul, 2013

Ants Party!

Het lijkt of wij mensen elkaar altijd opzoeken.

Als het mooi weer is hebben wij de neiging om boven op elkaars lip te gaan zitten. We liggen het liefste hutje mutje, zij aan zij.

Je zou denken zoek liever de ruimte op, maar niets is minder waar, we gaan liever lekker in elkaars persoonlijke bewegingsruimte zitten.
Was vandaag bij ons op een strandje, en toen ik daar aankwam wist ik niet dat er zoveel mensen op een klein stukje ruimte passen.

Het lag echt helemaal vol, en het deed mij sterk denken aan een mierenhoop.

Het enigste verschil met de mierenhoop is, dat mieren wel georganiseerd zijn, en mensen helemaal niet.

Het begint s’morgens al bij aankomst, de eerste dagjes  mensen komen aan, en claimen met hun handdoeken zoveel mogelijk ruimte.

Eigenlijk veel meer dan dat ze nodig hebben.

De gedachte hierbij is, “we kunnen altijd nog wat inleveren”.

 

Zo kan het zijn dat als jij iets later bent, het lijkt alsof je geen plek meer hebt.  Wat je dan het beste kunt doen, is het volgende.

Ga gewoon lekker naast een lege handdoek liggen, grote kans dat er helemaal niemand komt om aanspraak op de ruimte te maken.

Waarschijnlijk zal een van de vroege vogels, de handdoek later op komen halen, en schaapachtig tegen je zeggen, ‘mijn vriend komt toch niet vandaag’!

Als je dan je plek hebt veroverd, ga je natuurlijk lekker zwemmen, om er nou voor te zorgen dat je plek gegarandeerd is, doe je het volgende.

Je haalt een bakje of een emmertje water op, je laat de zwembroek een klein stukje zakken, het bakje water voor je buik, en laat dit gecontroleerd in een straal over je handdoek heen lopen. Van achteren gezien lijkt het net of je een plas doet op je ligplek.

De reeds loerende plekjes dieven denken getverr… en lopen snel door.

 

Zo is je plek tot een straal van zeker 5 meter verzekerd van “geen indringers”.

Een stapje verder is dat je een lik pindakaas van achter in je zwembroek stopt, en dit door het textiel heen laat schijnen.

Mensen denken al gauw dat je diarree hebt en de straal om je heen zal zeker 10 meter bedragen. Voordeel is dat als je het water ingaat, iedereen er snel uit gaat, waardoor je alle ruimte hebt.

Je moet er wat voor over hebben als je een dagje naar het strand wilt, en toch ook de ruimte wilt hebben.

Zelf blijf ik liever thuis, dat is veel rustiger.

 

Als onze lieve heer had gewild dat ik bovenop een ander zou moeten leven, had hij mij wel zes poten gegeven.

 

Eppo