27. jul, 2013

De aankomst!

Eindelijk na helse rit van ongeveer 17 uur met tussenstops, is de familie Jousma in het warme Zuiden van Frankrijk, aangekomen op plaats van bestemming.

De bestemming betreft ook dit jaar weer net als andere jaren een overvolle Camping in de regio, de Ardeche.

Eenmaal langs de goedkeurende blik van de receptie gekomen, is er een plek toegewezen om de tent op te zetten.

Nou ja plek, als je het een plek wil noemen, iedereen staat hutje mutje op elkaar, en het lijkt of iedereen vecht voor een plek in de schaduw onder de pijnbomen.

Zo ook de familie Jousma, zij staan nu voor het jaarlijkse gevecht, hoe zet ik mijn tent op zonder last van mijn buren te hebben?

Na een half uur auto uitpakken liggen alle spullen op een grote hoop op hun kampeerplaats, so far so good!

Nu begint de slag om de Ardeche, vader Ben en moeder Nelleke hebben ieder een deel van de tent vast. Vader de voorkant, en moeder de achterkant, net zoals ieder jaar. Nu begint de dans, de Camping dans welteverstaan.

Wat is dat? Nou heel simpel, 2 personen meestal 2 echtelieden, dansen om elkaar heen terwijl zij samen 1 tent vasthouden.

Daarbij lijkt het alsof een ieder probeert een andere kant op te gaan.

Een zeer vermakelijk schouwspel, en ik kan een ieder aanraden als je in de buurt van een camping woont om te gaan kijken, stoeltje mee koffie in de thermoskan en genieten maar.

Vader en moeder Jousma dansen om elkaar heen alsof het een lieve lust is, tenminste zo lijkt het. Een lust is het zeker niet voor de deelnemers.

De warme zon rond het middaguur en de helse rit eist zijn tol en Ben roept kribbig tegen zijn vrouw, ‘als ik zeg rechts dan bedoel ik dat ook’.

Uiteindelijk is bekend hoe de tent moet komen te staan.

De voorkant van de buren af, anders zit je de hele dag naast deze mensen, en je komt tenslotte voor je rust, hoe je die krijgt op een camping die nog het meest doet denken aan een legbatterij voor kippen is mij niet bekend!

Maar goed veel mensen vinden dit leuk, dus wie ben ik om dit veroordelen?

Eindelijk de tent staat, en vader en moeder zitten even op een stoeltje uit te rusten in de schaduw. Nu begint deel 2 van de campingdans, de kinderen vragen de ouders. “Mam gaan we nog iets leuks doen vandaag”?

Vader Ben voelt het bloed uit zijn hoofd wegstromen, een koude rilling loopt over zijn rug, zijn testosoron spiegel stijgt tot ongekende hoogte, en zwarte vlekken vormen zich in zijn gezichtsveld.

‘Iets leuks doen’? ‘We hebben gotverr… net 17 uur in de auto gezeten, iets leuks doen’,……….vader schuimbekt en de kids maken zich snel uit voeten.

 

Vader verdwijnt in de tent voorlopig niet aanspreekbaar de komende 17 uur!

 

Eppo