28. aug, 2013

Beestjes!!

De grote concurrentiestrijd tussen de grote supermarkten is nu echt losgebarsten.

Je kunt er niet omheen, als je voor een bepaald bedrag koopt ontkom je er niet aan. Je krijgt dan gratis allerlei poppetjes of beestjes, hele volkstammen lopen de winkels plat om eraan te komen.

De plaatselijke jeugd biedt zijn diensten aan, om in ruil voor de kleinoden je boodschappen in te pakken of naar de auto te brengen.

Het moet toch niet gekker worden!

Het lijkt wel goud, en wat is het nou helemaal, een stukje plastic, een vaak slechte kopie van een strip of tekenfilmfiguur.

 

Wat moet je ermee? Wat een troep, slecht voor het mileu, het zijn echt weer van die hebbedingetjes. Als je ze hebt kijk je er niet meer naar om.

Toch zijn er mensen die het verzamelen van deze zooi tot een ware kunst hebben verheven, zij organiseren ruilbeursen en bijeenkomsten waar je alle ins en outs van de figuurtjes kunt vragen, je kunt er je dubbele poppetjes ruilen, en tevens met mede verslaafden contact leggen.

Meestal zie je dan pas dat je niet alleen met dit virus bent besmet.

Maar ondertussen kopen mensen zich helemaal suf om hun collectie compleet te krijgen.

 

De hele prijzenoorlog werd ooit ingezet met de Flippo’s, deze zaten in zakken met chips, helaas nadat er een paar mensen in een Flippo waren gestikt zijn ze er toch maar weer mee gestopt.

Alleen de naam al Flippo! De bedenker van deze gadget keek naar zijn creatie en dacht, ik zoek een korte maar pakkende naam. Tenslotte zijn de mensen die ze gaan sparen niet al te slim, dus zoek een naam die ze kunnen onthouden.

Wat hebben we allemaal al niet gehad in de loop der jaren, Wuppies, Smurfen, Woezzies en Wassies noem het maar op!

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel eens een gadget van gemaakt, tenminste zo lijkt het.

Zou het niet leuk zijn als we gewoon eens stoppen met die rotzooi?

Of toch maar niet, anders krijgen wij nog de schuld van het ineenstorten van de Chinese economie!

 

Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?? Beestjes allemaal beestjes!!!!

 

Eppo