10. sep, 2013

Spa Vis!

Het is een enorm fenomeen in beauty land de laatste jaren.

De Vis Spa, een bak water waarin honderden kleine visjes de dode huidschilvers, van elk onderdeel van de mens, wat in de bak wordt gehouden opeten.

Getverr… waarom krijgen die arme dieren niet gewoon visvoer?

Volgens eigenaren is het knabbelen aan mensen hun vieze zweetpoten natuurlijk gedrag van deze visjes, die als Garra Rufa Vissen door het leven gaan. Natuurlijk gedrag? Natuurlijk niet, geen vis vind het leuk om aan kalknagels en zwemmers exceem te moeten knabbelen.

En toch doen de visjes dit! Het is gewoon hongerlijden! Ze krijgen helemaal niets anders te eten. Stel je voor dat je als mens een maand niks te eten krijgt, en opeens de zoute witte randjes van iemands voeten mag eten,ook wel Tenenkaas genaamd.

 

Wedden dat er mensen zijn die dat gaan doen?

Persoonlijk sterf ik dan liever van de honger, maar ja, ik ben een over het paard getilt verwend aapje, die doen dat soort dingen niet!

Maar nu klinkt er een tegengeluid, een Visspa blijkt een bron van bacteriën te zijn. Niet zo raar, lekker warm water waar al 20 personen voor jou, hun voeten in hebben gewassen. Tja dat wil wel, lekker ziekte kiemen kweken.

Ongezond dus zo’n aquarium, als je echt eens goed ziek wil worden?

Ga dan vooral naar de Visspa succes gegarandeerd!

De Garra Rufa visjes, eten van nature algen die ze van waterplanten afknabbelen. Dat is namelijk wel hun natuurlijke gedrag.

Stelt u zich de stress van deze arme dieren eens voor? De hele dag door

steekt Jan en alleman zijn voeten, in de bak waar jij in rondzwemt?

 

De visjes raken daar enorm gestrest van, zo zie je de kalknagels van Oom Henk, dan weer de schimmel tenen van tante Sjaan, het moet vreselijk zijn om een knabbelvisje te zijn.

En nog die bewering dat het genezend zou werken, nou ik kan mij daar niets bij voorstellen. De vissen brengen de ene infectie na de andere over, er valt niets te genezen op deze manier.

Het ergste is nog dat liefhebbers van deze behandeling, gewoon denken dat dit allemaal onzin is, ze blijven gewoon door gaan met dit walgelijke gedoe. Ze moeten zich diep schamen, denk aan het welzijn van de arme visjes!

 

Mensen knabbelen op vissen en niet andersom!

 

Eppo