16. sep, 2013

Sjaak!

Morgen is het zover Prinsjesdag 2013, de miljoenennota wordt voorgelezen. Willem Alexander zijn eerste keer!

Hartstikke mooi hoor, maar morgen zijn we de Sjaak. Morgen gaat kabinet Rutte ons echt te pakken nemen. Onze zakken worden weer leeg geschud!

Meestal is Prinsjesdag iets abstracts, iets ongrijpbaars, je ziet de parade komen met de paarden en de Gouden Koets.

Onze vrouwelijke ministers uitgedost met de meest belachelijke hoofddeksels nemen plaats in de Ridderzaal, evenals de mannen met hun uitgestreken gezichten.

Als de koning morgen begint met voorlezen, hoop ik dat hij denkt wat t……zooi! Wie heeft deze onzin bedacht?

 

Rutte zal alleen maar grijnzen en lachen, the laugh of an Insane.

Wat moet je ermee? Dan zijn er nog de mensen, die met vlaggetjes langs de kant van de weg staan, en een glimp van het koningspaar proberen op te vangen. Het feit dat ook zij geplukt gaan worden, gaat nog wel aan hun voorbij. Wacht maar tot het zover is, dan zwaai je niet meer zo hard met dat stomme vlaggetje! Dan ben je blij als je nog rond kan komen.

Prinsjesdag 2013 was het alvast maar voorbij, dan konden we er tegen gaan protesteren.

Nog 1 nachtje slapen, en dan………komt boeman Rutte eraan, om je de laatste dukaten uit je zakken te kloppen.

 

Over de inhoud van de Miljoenennota is ook dit jaar weer het nodige uitgelekt, maar het echt fijne weten we er niet van.

Dat is ieder jaar toch weer een grote verrassing.

Maar een ding is zeker het kost ons geld heel veel geld.

Geld wat we niet in onze eigen economie kunnen stoppen, door het uit te geven! Nee het gaat in de zadeltas van de rovers uit Den Haag, zij nemen het ons af. Jammer hoor,  het wordt een ruige herfst dit jaar, veel tegenwind!

Morgen weten we het, volgens het CBR hoeven de werkenden niets in te leveren, ben ik even blij dat ik werk. Maar ik maak mij geen illusies, ze pakken ons de volgende keer wel weer dubbel. Zo gaat het meestal.

 

Morgen zijn wij allemaal de Sjaak!

 

Eppo