17. sep, 2013

Waarom niet?

Volgens minister Ivo opstelten hoeven voetbalclubs niet mee te betalen aan alle ellende, die z.g.n.”voetballiefhebbers” veroorzaken buiten de stadions. De zoveelste misser van deze bewindsman.

Waarom zouden de clubs niet mee betalen?

Ze geven miljoenen uit voor de aankoop van nieuwe spelers, miljoenen aan torenhoge voetbal salarissen, en dan hoeven ze niets mee te betalen?

Belachelijk gewoon, het is toch “de vervuiler betaald”?

De maatregelen die ze de laatste jaren hebben genomen hebben niet veel geholpen, er is nog steeds veel overlast van supporters.

Wordt het niet eens tijd voor een stadion verbod voor al die relschoppers?

Waarom worden ze beloond met een eigen tribune?

 

Ik kan er echt niet over uit, pas als voetbal weer zonder rellen, en andere ellende kan plaatsvinden, dan is er echt wat bereikt.

Maar zolang dit nog voortduurt moeten de clubs gewoon meebetalen, zeker in deze tijd. Waarom moet de overheid het allemaal alleen betalen?

De clubs kunnen best wat minder spelers aankopen, de salarissen kunnen best wat minder. Voetbal is toch maar een spelletje?

Wel een heel duur spelletje, als je het mij vraagt.

En daarom is een beetje voetbalgeld niet te veel gevraagd, als het gaat om openbare orde en veiligheid.

Voetballiefhebbers (de echte) zullen het hier niet mee eens zijn, maar uiteindelijk zullen ze moeten inzien dat het een goede maatregel is.

Tenslotte na het zuur komt het zoet, mmm.. waar heb ik dat meer gehoord?

 

Als de clubs een flinke duit in het veiligheid zakje doen, wordt het weer een feest om naar het stadion te gaan.

Ik zie vaders met hun kinderen hand in hand, breed lachend door de ingang naar binnen lopen.

De hondenhokken op de tribunes zijn verdwenen, open zitplaatsen voor iedereen, supporters van de uit en thuis party, zitten als broeders naast elkaar. Na afloop feliciteerd de verliezende partij de winnaars, en drinkt een ieder gezellig nog wat. Zo zou het moeten zijn!

 

Stel je voor Ajax en Feijenoord, hand in hand kameraden…….!

 

Eppo