30. sep, 2013

Niks doen!

Het is mooi weer en Koos zit lekker op een bankje in de zon.

Inmiddels is het 12.00 uur en de eerste kantoor mensen verschijnen in het park, om van het mooie weer en hun lunch te genieten.

Koos denkt ‘kijk ze eens lopen, al die lui in hun goedkope confectie pakken, netjes met een dasje om’. Koos heeft daar niet zoveel mee, hij heeft sowieso helemaal niets met werk. Hij is al zijn hele leven werkeloos.

Natuurlijk heeft Koos ook niet veel geld, maar hij vind het genoeg.

Er is elke dag eten, en kleding is altijd wel goedkoop te scoren in een kringloop winkel. Hij lacht eigenlijk een beetje om al die drukte makers, die carriere jagers. In zijn ogen een beetje zielige mensen die maar 1 doel hebben in hun leven. En dat is heel veel geld verdienen!

Het motto van Koos is, waarom moet je meer als je genoeg hebt?

Hij vergeet dat hij eigenlijk op de zakken van andere mensen leeft, door te profiteren van een uitkering.

 

Er is wel geprobeerd om hem aan het werk te krijgen, maar dat is nog nooit iemand gelukt. Het lukt hem nog steeds om bij een sollicitatie gesprek, de baan niet te krijgen

Hij wil ook helemaal geen baan, Koos vind het wel best zo, gratis geld zonder moe te worden van het werken. Geweldig toch?

De kantoorlunch tijd is weer over, en de mensen gaan weer terug naar hun werkplek. Koos staat op en loopt rustig naar zijn huis toe.

Hij gaat thuis achter zijn pc zitten, om zijn uitkering te behouden moet hij iedere week een aantal sollicitaties versturen. Ach het is een standaard procedure. Een standaard briefje met zijn cv, waar geen enkele werkervaring op staat vermeld.

De printer ratelt, ‘zo dat is dat’ denkt Koos!

 

Koos is een grootmeester in het aanboren van allerlei potjes met geld, bedoeld voor mensen die werkeloos, langdurig ziek of een laag inkomen hebben. Hij kent de mogelijkheden allemaal, en profiteert ervan.

De meeste mensen vinden hem een profiteur, een parasiet!

Het scheelt hem niets, hij hoeft lekker niet te werken en de anderen wel!

Koos pakt zijn post uit zijn brievenbus, er zit een brief van de gemeente bij. ‘Zeker een overzicht’ denkt Koos.

Hij leest de brief aandachtig, en schrikt, hij kan zijn ogen niet geloven!

Zijn uitkering wordt stopgezet? Hoe kan dat?

 

Ach arme Koos, moet je dan toch aan het werk?

 

Eppo