2. okt, 2013

Niks doen dat nooit meer!

Koos ligt onder zijn kranten in zijn hutje onder de brug, een koude Oostenwind blaast onder de brug door, en maakt van de hut een tafelmodel vrieskast!

Koos ligt te rillen van ellende, hij voelt zich vreselijk.

Het eten vinden hield ook niet over vandaag,’ wat een klote dag’

denkt Koos. Hij draait en draait en probeert warm te worden.

Opeens bedenkt hij zich, dat hij een zakje van die aardige jongen heeft gekregen, even kijken wat er in zit. In het schijnsel van een lantaarnpaal op de brug, waarvan de lichtstralen net de hut een beetje verlichten,  opent hij het zakje.

Een klein beetje wit poeder zit onder in het zakje, gewoon opsnuiven had de aardige jongen gezegt. Koos haalt diep adem en snuift met een plastic rietje, wat hij eerder die dag uit de prullenbak had meegenomen, het witte poeder in 1x op. Hij voelt zijn hoofd draaien en gaat weer liggen.

Nu lukt het slapen wel.

 

De volgende ochtend wordt Koos doodziek wakker, hij heeft zich nog nooit zo beroerd gevoeld. Hij loopt de straat op, de wereld draait voor zijn ogen. Koos haalt diep adem en begint te lopen, het zwervers bestaan valt hem zwaar, had hij maar werk en een huis, het valt allemaal niet mee.

Opeens hoort hij een bekende stem, he.. hallo, gaat het wel met jou?

Koos kijkt om en ziet de aardige jongen, ‘ik heb iets voor jou, dan voel je je straks weer beter’. Weer een zakje poeder, Koos kijkt hem aan en denkt nee, dit is niet goed!

De aardige jongen, is opeens niet zo aardig meer, hij wordt echt kwaad.

Wat denk je wel! Dat je zomaar kunt stoppen? Ik krijg nog geld van jou!

 

Koos raapt al zijn moed bij elkaar en rent weg, hij rent zonder om te kijken een paar straten verder, en stopt. Voorzichtig kijkt hij achterom.

Gelukkig hij wordt niet gevolgd!

Koos ziet opeens dat hij voor het gebouw van het Leger des Heils staat.

Hij besluit naar binnen te gaan en om hulp te vragen.

Een paar maanden later ziet het leven er een stuk beter uit voor Koos.

Hij heeft werk, voor het eerst in zijn leven. De hulpverlening heeft hem goed gedaan. Heeft een huisje en betaald zijn schulden af.

 

Koos is goed bezig, gratis geld? Dat nooit weer!

 

Eppo