8. okt, 2013

Eng!

In Nederland hebben we een politieke partij die langzaam steeds meer terrein wint. N.l. de S.G.P. hetgeen staat voor Staatkundig Gereformeerde Partij. Deze ouderwetse club van vrouwen onderdrukkende en minderheden hatende lieden, krijgen de laatste tijd op de een of andere manier meer macht, ze komen regelmatig in het nieuws, zowel positief als negatief, en krijgen daarmee meer aandacht voor hun gedachtengoed.

Vanuit mijn jeugd heb ik geen goede herinneringen aan de Gereformeerden. Intolerant tegenover anders denkenden soms bij het agressieve af. Waarom zijn deze mensen zo?

Heel eenvoudig zij geloven? Zij geloven in God!

Als je in God gelooft krijg je een soort vrijbrief om neer te kijken en anders denkenden te minachten.

 

Zij horen tenslotte niet bij de club, en komen allemaal in de hel!

Terug naar de SGP, de leden van deze club zijn tegen, tegen alles wat “normale” mensen leuk vinden. Je bent tenslotte niet op deze wereld om het leven leuk te vinden. Zo lijkt het leven van een SGP er te zijn!

In een plaatsje in Brabant, hebben ze voor elkaar gekregen dat er geen Halloween mag worden gevierd. Het is niet goed voor de kinderen als zij in Duivelse Kostuums door het dorp lopen.

Ja hoor, echt he… wat een droplullen zitten er daar in de gemeenteraad! Kinderen in duivelse kostuums oh oh wat worden we bang!

 

Misschien is de SGP wel voor iets heel anders bang, tenslotte kinderen en en een streng geloof is een hele enge combinatie.

Feit is dat ze ondertussen wel steeds meer in de picture komen.

Wetten met vloekverboden moeten er komen, niet meer vloeken op straffe waarvan? Met je blote reet door een brandende braambos rollen?

De mooiste vond ik deze, de voorman van de SGP was geschokt door de vele pornosites uit Nederland. Geschokt? Waarschijnlijk was hij het meest geschokt over de afwijzing van zijn creditcard gegevens!

Maar nu lijkt het alsof de SGP een soort van inhaalslag aan het maken is, en aan populariteit wint.

Laten we hopen van niet, want anders ziet het er voor ons de Non believers niet goed uit. Zondags in zwart pak of jurk 2x naar de kerk gaan, dat zal ons deel worden.

 

Geloof………maakt meer kapot als u lief is!

 

Eppo