21. okt, 2013

Blakaman Pete!

De jaarlijkse commotie is weer eens van start gegaan, ons prachtige kinderfeest Sinterklaas, is omstreden genoemd.

En dat allemaal om Zwarte Piet!

Zelfs de Verenigde Naties bemoeien zich er dit jaar mee, zij proberen na te gaan of Zwarte Piet, oftewel Black Pete zoals zij hem plegen te noemen, een uiting van racisme is. Het moet toch niet gekker worden!

Zwarte piet de knecht van Sinterklaas, de goedheiligman, de kindervriend, de man die met paard en al over de daken rijd, omstreden?

Dit kan toch niet waar zijn? We vieren het al honderden jaren, en opeens zijn wij een stelletje racisten?

 

Boze tongen beweren dat Zwarte Piet een afgeleide is van de slavernij. Dat de figuur Zwarte Piet, Zwarte mensen in een kwaad daglicht stelt, en afschildert als domkoppen!

Als we toch zo gaan beginnen, ja dan vind ik onze gekleurde mede mensen inderdaad dom.

Verhuizen van een land waar het hele jaar de zon schijnt naar een koud kikkerlandje, ja dat is toch ook dom! Grote onzin natuurlijk, maar om te denken dat de knecht van Sinterklaas perse een domme neger moet voorstellen, vind ik heel ver gaan!

Het begint al bij de kleur, ik heb nog nooit een neger gezien die dezelfde gitzwarte kleur had, en dan ook nog wit achter zijn oren was.

Dan de kleding, een ieder er die buiten de carnaval zo bijloopt, moet opgeborgen worden. Blank of zwart geen pardon!

 

Dan het feit dat Zwarte Piet dom is, negers zijn absoluut niet dom, dus dat wijs ik zo van de hand. Zwarte Piet is dom zoals Jan Klaassen dom is, gewoon een schertsfiguur een verzinsel, de kleur is louter toevallig gekozen! Het is gewoon folklore niet op enige waarheid berust, en zeker niet bedoelt om mensen te kwetsen. Ik geloof dan ook niet dat normale mensen onder ons, zich hier druk over maken. Ook gekleurde mensen vieren vaak Sinterklaas, en op de Antillen is deze zelfs zwart. Daar hoor je toch ook niemand over? Mensen die zich over dit soort dingen druk maken, vallen bij mij steevast in de categorie dom, en de hele dag niets te doen! Te stom om uit de ogen te kijken, en blaatend als een dronken schaap die zijn wol kwijt is!

 

Stelletje mafkezen!

 

Eppo

 

Opmerkingen

25.10.2013 19:46

Eppo

En alleen al daarom houden wij Zwarte Piet, laat ze het heen en weer krijgen....

22.10.2013 21:56

kees

die wordt door zijn eigenafkomst een verader in zijn land

22.10.2013 21:54

kees

wij zijn niet niet de rassist nee dat is de neger zelf ook jegens hun eigen volk kijk maar naar de surinamer die van hier naar suriname gaat