23. okt, 2013

Final Resque!

Het is kwart over 8 in de morgen, er vliegt een helikopter het Nederlandse luchtruim in. Aan boord 50 leden van een Amerikaans Navy Seals team.

Tot op de tanden gewapend. “Oke boys 3 minutes for action”, Captain Joe Black spreekt zijn mannen toe. “Dit is een belangrijke operatie mannen!”

“Helaas weten we niet precies wat ons te wachten staat als we zo landen”.  “Peleton 1 en 3 gaan het eerst naar buiten om de landingsplaats veilig te stellen”. “Daarna gaan peleton 2 en 4 naar buiten, is dat begrepen?”

De Seals knikken instemmend, en niet veel later gaan aan een lange lijn peleton 1 en 3 naar beneden. Het duurt even tot het sein ground secured klinkt, waarna de helikopter land op een met groene ledlampen verlicht schoolplein, wat tijdelijk dienst doet als landingsplaats.

De mannen op een paar uitkijken na, stellen zich op voor de briefing van hun commandant.

 

“Oke mannen we gaan ons straks op gevaarlijk terrein begeven, het duurt nog een paar uur voordat we op de locatie aankomen, en wij het gebouw gaan omsingelen. Shoot to kill wat betreft de eventuele tegenstanders, geen gevangenen nemen. Laten we vertrekken, lets move!” Brult Captain Joe. Een paar uur later is het in te nemen gebouw in zicht. De peletons  met Navy Seals verspreiden zich en niet veel later is het gebouw omsingeld. “Mannen ze zitten in de kelder” klinkt het zachtjes in oortjes in helmen van de mannen. “Peleton 1 naar binnen en stel de begaande grond veilig” zegt Captain Black. Als een geoliede machine verloopt de operatie, en niet veel later is het hele gebouw behalve de kelder in handen van de militairen. “Oke peleton 3 en 4 naar beneden” klinkt de stem van de Kapitein. Even later staan alle soldaten voor de deur van de ruimte waar de vijand zich in bevind.

 

Er klinkt vrolijke muziek in de ruimte en er brand volop licht.

Explosieven worden geplaatst, en een enorme knal verbrijzeld de toegangsdeur. “Kom op mannen release Black Peter” schreeuwt Captain Black! “Iedereen op de grond, face down”klinkt heel hard door de ruimte.

Een wat oudere man in een rood gewaad ligt kermend op de grond, om hem heen jonge mensen met half zwarte gezichten.

Captain Black schreeuwt “Black Peter waar ben je”, “hier” klinkt het vanaf de grond. “Jij bent niet zwart” schreeuwt de Captain!

“Nee Zwarte Piet oftewel Black Peter is alleen maar folklore” zegt de man in het rood. Mag ik mij voorstellen? “St. Nicolaas is de naam”.

Captain Black voelt zich voor paal staan, en kan wel door de grond zakken! Hij is erin getrapt, net als de hele VN.

 

Sinterklaas lacht en zegt, “weet je wat, jullie mogen allemaal jullie schoen zetten vanavond”.

 

Eppo