28. okt, 2013

Oortjes!

Tegenwoordig wordt het straatbeeld bepaald door mensen, die met een mobiele telefoon aan hun oren, zich over straat begeven.

Wat hebben deze mensen toch, is mobiele telefonie zo verslavend, dat je  niet meer zonder kan? Dan zijn de eerste telefoonjunks vanaf nu een feit!

Dat zal wel niet echt zo zijn, maar toch is er iets aan de hand?

Ik denk dat mensen die veel mobiel bellen een hersenbeschadiging oplopen, dit komt door de straling die door de hersenen heen gaat.

Als deze bestraalde mensen zich op straat bevinden, hebben zij de mobiel nodig om in leven te blijven. Uit de mobiel klinkt de hele dag “adem in adem uit”! Het zal toch echt niet zo zijn?

 

Dat denk eerlijk gezegd niet, ik denk dat de hersenbeschadiging wel kan ontstaan door teveel bellen, maar zo erg nee dat geloof ik toch niet!

Maar toch wel zo erg dat deze bellers de telefoon nodig hebben, ze zijn gedesoriënteerd. Ze hebben andere bellers nodig om te kunnen blijven functioneren, iemand die ze verteld hoe ze moeten rijden, hoe ze moeten lopen, wat ze aan moeten vandaag enz enz enz…………!

Gewoon niet meer alleen op jezelf door het leven te kunnen gaan.

Het wordt steeds erger en erger, en dat allemaal voor een apparaat om te bellen? Mensen die een mobiel als een hopeloze magneet aan hun oor laten kleven, kunnen niet anders meer. De straling heeft zijn werk gedaan en de arme mensen kunnen niet meer zonder.

 

Wie heeft er eigenlijk bedacht dat mensen altijd bereikbaar moeten zijn?

Ikzelf kom nog uit een andere tijd, ik heb de gelukkige omstandigheid nog meegemaakt  dat een mens niet altijd bereikbaar kon zijn.

Hoe mooi was die tijd? Als iemand je iets wilde vertellen, kwam de persoon in kwestie gewoon langs, of belde je via de vaste telefoon.

En soms hoorde je gewoon dagen niets, ook heerlijk!

Maar als ik heden ten dage om mij heen kijk zie ik overal oortjes.

Oortjes met zo’n verfijnd stukje elektronica er strak tegen aan.

Mens en mobiel niet gehinderd door enige vorm van fysiek contact met zijn mede mens!

 

Ach ik zal wel een ouwe ……… geworden zijn!

 

Eppo