31. okt, 2013

Ap wat sneu!

Als ik dit schrijf ben ik voor een nachtje in het ziekenhuis opgenomen,

lekker een kamer geboekt nu het nog wel wordt vergoed. Lekker even er tussen uit! Helaas is het voor een iets indringender reden, volgens mijn directe omgeving en mijn echt en huisgenoten lijd ik aan slaap apneu!

Wat dat nu precies inhoud? Joost mag het weten, maar het schijnt zo te zijn dat ik mijn directe medemensen en mijn directe buren wakker houd met een enorm gesnurk.

Het schijnt afgrijselijk te zijn het geluid!

Alsof je bed naast de Buitenveldert baan van Schiphol staat.

Of je in een metrogang ligt te slapen.

Het schijnt zelfs zo erg te zijn dat mijn vrouw een hinderwet vergunning moest aanvragen.

 

En ja wat moet je ermee? Zelf merk je helemaal niets van het lawaai. Eigenlijk is dat wel raar. Vliegtuigen zetten eerder de landing in als ze

s’ nachts over ons huis vliegen, Hells Angels stoppen voor de deur om te kijken wat een prachtige Harley Davidson er staat te ronken. Maar zelf merk je niets? Je vraagt jezelf af of je wel echt zo’n vreselijk lawaai produceert?

En toch na vele dreigingen, in de trant van ik neem het geluid op en zet dit op You Tube, of erger ik laat het je collega’s horen, ben ik gezwicht om mij te laten onderzoeken in het ziekenhuis.

Ach ik weet ook wel dat het voor mijn eigen bestwil is. Slaap-apneu is  niet geheel ongevaarlijk, ik moet natuurlijk niet zo zeuren.

 

Ach en het is zo slecht nog niet in het Hospitaal, je krijgt een warme maaltijd en een ontbijt, warme douche kun je nemen. En tv op de kamer.

Helaas moet je voor gebruik van WIFI wel betalen. Klein minpuntje dus!

Voor de rest, ik zie ernu uit als een Alien met allerlei electroden, plakkers en sensoren op mijn hoofd en lijf. In mijn neus een soort microfoon om het geluid te meten (oh oh wat zal ik die versterker opblazen) en ik ben klaar voor de nacht.

Nou ja nacht het is nu 16.30 uur in de middag, dat wordt hem nog niet.

Gelukkig is het snel morgen en kan de hele santekraam weer van het lijf.

 

De testuitslag, dat duurt een paar weken. Tenslotte hebben ziekenhuizen

wachtlijsten!

 

Eppo