6. nov, 2013

Advocaatduur!

Onze strafpleiters gaan volgende week staken, ze staken omdat ze flink worden gekort in de vergoeding die zij krijgen voor strafzaken.

Ach wat zielig toch? We moeten nu eenmaal allemaal inleveren dus ook de witte boorden beroepen. Dat is nou eenmaal niet anders.

De heren krijgen een uurloon vanaf € 220,00 per uur hetgeen gemakkelijk oploopt tot € 450,00 per uur als je wat meer specialist bent.

Zielig zijn ze absoluut niet te noemen.

Nu gaan ze dan toch staken, het moet ook niet gekker worden.

Advocaten waren altijd een beetje de ratten van de maatschappij, gespecialiseerd in het aftroggelen van grote geldsommen bij mensen, die dachten goed geholpen te worden.

Mensen die dachten dat ze met goede rechtsbijstand wel tegen dat grote bedrijf op konden. Niets is minder waar en dat weet een advocaat meestal al vooruit, maar ja uurtje factuurtje.

 

Zo ging het jarenlang, en de advocatuur verdiende geld, heel veel geld.

En nu moeten ze een beetje inleveren en staan ze gelijk op de barricaden.

Ach zo gaat het zo vaak met dit soort mensen, men wil meer, meer,

en nog veel meer, en dan opeens wordt het wat minder en het huis is te klein. Daarom heb ik geen medelijden, en het zou van klasse getuigen als er wat minder protest zou zijn. Tenslotte is de vergoeding nog altijd 70 euro per uur! Advocaatje leef je nog?Zo gaat het in een bekend kinderliedje, zeker een liedje gemaakt in een tijd waarbij er ook stevig moest worden ingeleverd?

Ach wat maakt het uit, advocaten hebben altijd goed verdiend en dat zal heus wel zo blijven.

 

Een crimineel bijstaan kan heel lucratief zijn, dit soort mensen heeft altijd geld zat, al dan niet eerlijk verdiend.

En als strafpleiter zit je lekker dicht bij het vuur als er verdeelt gaat worden. Dus dames en heren advocaten neem je verlies als een volwassen persoon, en zeik niet zo over een paar tientjes minder.

Al die mensen die door jullie zijn geplukt kunnen niet eens klagen, zij waren te goed van vertrouwen.

Ga gewoon aan het werk maandag en doe je plicht als een braaf staatsburger!

 

Dan doen wij dat ook!

 

Eppo

 

Opmerkingen

06.11.2013 20:45

r.kuiper

en zo is het ik kan mensen die voor 1300 een maand werken dus in mijn ogen hebben ze niks teklagen 70 euro per uur is 560 euro perdag maal 5 is 2800 per week