13. nov, 2013

Cow Rescue!

Afgelopen zomer was ik met 2 goede vrienden een lekker dagje varen.

Altijd heerlijk als je lekker voor de deur, in een bootje kunt stappen en er lekker opuit kunt gaan! Toen we er klaar voor waren, d.w.z. met goed gevulde koeltassen voor onderweg, gooiden wij de trossen los.

En even later tuften wij op ons gemakje door de sloten van ons mooie Westfriesland! Het beloofde ondanks eerdere weer berichten, een mooie dag te worden, en niets leek een ongestoord uitstapje in de weg te staan.

Zo vaarden wij lekker op weg naar een mooi natuurgebied.

We kwamen tussen mooie hoge rietkragen door, en we genoten van het mooie landschap. We dronken een biertje of wat, en de hele dag lag voor ons te pronken in een gouden lijst!

 

Eenmaal aangekomen in het natuurgebied viel het ons op dat er koeien rondliepen, leuke koetjes die ons met luid geloei verwelkomden, het was een lust voor het oog. Maar opeens wat zien we daar? Die koe staat daar wel een beetje vreemd, zo met zijn kop tussen 2 boomtakken in!

Het arme dier kon niet meer voor of achteruit, en aan de aarde tussen zijn poten te zien, stond hij daar al even. Stoere bikkels als wij zijn probeerden mijn kameraden het rund te bevrijden. Als ware dierenbevrijders probeerden zij de kop terug te duwen, maar helaas lukte het niet. Ik opperde nog laten we het dier slachten en het vlees meenemen, maar gelukkig werd dit plan door mijn mede companen verijdeld. Daarnaast had ik toch geen plastic zakken mee!

 

Toen 112 maar gebeld en wat er dan gebeurd? Het begon al een beetje raar! Je zou denken peil mijn mobiel dan weet je waar ik ben?

Helaas, helaas dat is te high tech voor 112, gewoon domme vragen stellen en mensen tot wanhoop drijven.

Kunt u het straatnaambordje lezen? “Ja hoor natuurlijk als ik eerst 5 km terugvaar?” “Maar waar staat u dan?” “Tot aan mijn oksels in de modder en met het water aan de lippen mevrouw!”  Dat was de muts van 112!

Niet te geloven, het is geen wonder dat de Amerikanen ons gewoon kunnen afluisteren! Als we niet eens een mobieltje uit kunnen peilen, verbaast mij dat niets! Je bent al dood en begraven voordat je wordt gered. Tjonge jonge wat een helden, wat een techniek!

 

En de koe? Die is na een paar uur uit zijn benarde positie bevrijd!

Ja dat dan weer wel!

 

Eppo