18. nov, 2013

Beschaving?

De opmerking van een hoogleraar vandaag in het nieuws, schoot mij danig in het verkeerde keelgat! In het kader van beschaving was

Zwarte Piet vroeger prima, maar nu niet meer, hij gaat dezelfde weg op als hanengevechten en het palingtrekken, vroeger waren deze gebruiken prima maar nu niet meer.

Slaat echt nergens op! Alsof Zwarte Piet een mishandeld dier is?

Nederland heeft de beschaving al enige tijd geleden vaarwel gezegd.

Sinds de komst van voedselbanken en het verdwijnen van bepaalde sociale voorzieningen, mogen wij ons niet meer tot de beschaafde volkeren rekenen! Jammer maar helaas het is niet anders.

We hebben door verkeerde politieke keuzes het onheil over ons zelf afgeroepen volgens sommigen, gelooft u dat?

 

Nu wordt er onder de naam beschaving, ons Sinterklaas Feest aangepakt.

En dan roept zo’n doorgeleerde Janlul dat het niet anders kan!

Mensen zouden zich generen als ze tijdens de Sinterklaas intocht, met hun buurman die toevallig van Aruba komt, staan te kijken als Zwarte Piet voorbij komt. Generen? Hoe komt die man daarbij, het is toch gewoon een kinderfeest waar iedereen plezier aan beleeft?

De vergelijking wordt verderop in het artikel nog bonter, Zwarte Piet wordt ook nog vergeleken met Dwergwerpen, als ook honden en kooi gevechten, op straat poepen en dood en lijfstraffen, het moet toch niet gekker worden!

Volgens de geleerde moeten we toe naar een ander soort Zwarte Piet, we moeten onze nostalgie maar opgeven in het kader van beschaving.

 

Als z.g.n. geleerden zich nou eens wat meer druk zouden maken over zaken die er echt toe doen, zaken zoals oprukkende armoede in Nederland. Dan zouden echt een stap verder zijn!

Weg met het gezeik en al dat gezever, over al die randzaken waar niemand iets aan heeft!

Tenslotte wordt Sinterklaas met Zwarte Pieten ook op de Nederlandse Antillen en in Suriname gevierd.

Ongemakkelijk? Welnee als de kinderen het maar leuk vinden!

 

En omdat we toch niet beschaafd zijn? Kunnen we na 5 december weer lekker op straat gaan poepen! Niets mis mee toch?

 

Eppo