21. nov, 2013

Oh ik kom er maar eens kijken!

Vandaag is er bij de lagere school Trianova te Leeuwarden een heuse inval gedaan. Een vreselijke inval, de kinderen op school waren helemaal van de kaart. Het was een brute inval door de Buma Stemra, u weet wel die muziek Gestapo! Die gasten die met niets ontziend geweld er opuit worden gestuurd, om bedrijven de laatste centen uit de zak te kloppen, omdat ze per ongeluk een muziekje hebben genoten, zonder daarvoor de rechten te hebben betaald.

Nu zijn ze bij de school binnen gevallen, het gebouw werd omsingeld, ramen sneuvelden, en deuren werden ingetrapt. Er werd geschreeuwd vuile ontduikers! Jullie zijn erbij! Je geld of we slaan alles kort en klein!

Een schattig klein meisje werd vastgepakt door de controleur, terwijl hij het schoolhoofd toeschreeuwde, “heb je nou je zin!” “Als je gewoon had betaald was er niets gebeurt”. “Nu moet ik dit arme kind haar vingers amputeren”. Het arme meisje huilde van ellende, en het schoolhoofd smeekte de Buma Stemra Fuhrer, “neem mijn vingers maar, neem wat je wilt maar laat het kind gaan!”

 

Nu is het niet helemaal zo gegaan, maar wat de Buma Stemra doet is dan ook waanzin ten top. Niet meer van deze tijd.

Heden ten dage is het toch not done, om als controleur sluipend rond gebouwen te gaan, om te luisteren of er illegale muziek wordt gedraaid.

Illegaal omdat er door bedrijven rechten moeten worden betaald.

Het recht wat een artiest als auteur heeft, om met zijn verzinsels geld te kunnen verdienen. Kennelijk is er een Stasi voor nodig om die te waarborgen. En dat in de tijd waar iedereen gratis zoveel muziek kan luisteren, en kan downloaden zoveel je maar wilt!

Opdoeken die Buma Stemra dus, in een fatsoenlijk land besluip je elkaar niet. Weg ermee de controleurs kunnen hun tijd beter besteden lijkt mij.

 

In het geval van de lagere school ging het om Sinterklaas CD’s, ja u leest het goed Sinterklaas CD’s. Hoe erg is dit!

Brutus paardenlul van de Buma Stemra vond het een inspectie waard!

Stop daar nu maar mee, als je inkomen als artiest afhangt van hetgeen de Buma ophaalt ben je in mijn ogen een derderangs B artiest.

Iemand die echt wat kan, verkoopt zijn spullen wel, mensen hebben altijd geld over voor iets moois!

Daarom weg met Buma Stasi Stemra opzouten maar!

 

Artiesten allemaal, ga niet met de Buma Stemra aan de haal!

 

Eppo