26. nov, 2013

Mijn droom!

De laatste tijd heb ik als ik slaap, en dat is meestal s’ nachts van die hele rare dromen.

Nee niet over blonde jonge vrouwen met lang haar, maar meer van die vreemde onverklaarbare dromen.

Afgelopen nacht was het weer eens raak, en het was weer een hele bijzondere ervaring.

Het begon, ik was net in mijn Rem slaap beland, en opeens stond ik langs een weg te wachten.

Ik stond te wachten op iemand waarmee ik naar het zwembad zou gaan fietsen. Voor onze wekelijkse zwem fitness, iets wat we klaarblijkelijk al jaren deden. In de verte kwam een man op een fiets aan, toen hij dichterbij kwam zei hij “ben je er klaar voor”! Ik kende de man niet, maar hij mij kennelijk wel.

 

We stapten samen op de fiets en reden langs lange rechte polderwegen, uren lang richting het Noorden van ons land. Naar het plaatsje Heiligerlee bekend van vele veldslagen en zijn klokkengieterij!

Vraag mij niet waarom iemand uit Enhuizen perse wil gaan zwemmen in Heiligerlee? Kom op zeg het is maar een droom!

Toen we in het altijd pitoreske Heiligerlee aankwamen, reden we richting een oude fabriek, een oud gebouw in ietwat vervallen staat, maar toen ik naar binnen liep, lag er een prachtig mooi zwembad op ons te wachten.

We kleden ons om en trokken onze zwemkleding aan, en plonsden het water in. Na een baantje of 40, “ja in mijn dromen heb ik een uitstekende conditie”, klommen wij het water weer uit. Mijn vriend, die ik behalve in mijn droom nooit eerder had gezien zei.

 

“Wil je eens een klok gieten?” Ik zei “ja leuk” en niet veel later was ik met een bak met vloeibaar metaal aan het proberen, om die in een vorm, die was uitgegraven in de aarde te gieten! Niet veel later was de klok klaar. En kon hij mee naar huis. Gezien het gewicht van het ding besloot ik hem daar te laten. Ik droom dan wel, maar ben natuurlijk niet gek!

Het was een bizarre droom,  na het zwemmen fietsten we weer rustig naar huis, ja het is best een eindje trappen Heiligerlee!

Hoe kom je erop vraagt u zich misschien af, geen idee heb een droomexpert om uitleg gevraagd.

 

Maar nadat ik alles had verteld, is zij gillend weggerend!

 

Eppo