3. dec, 2013

Bulls Eye!

Een boer uit Westrozebeke in Belgie is mooi in de aap gelogeerd.

Hij had veel geld uitgeven door een Fokstier aan te kopen, 3250 euro om precies te zijn.

Een flinke zak met geld uitgeven is niet zo erg, als hetgeen je koopt aan je verwachting voldoet.

Maar helaas de boer heeft dikke pech, na 7 maanden bleek nog geen enkele koe te zijn gedekt. De boer snapte er helemaal niets van, de stier is kerngezond en zou een echte Don Juan moeten zijn?

“Wat is er aan de hand”? Dacht de boer?

Hij besloot om de boel maar eens in de gaten te gaan houden.

In Westrozebeke is immers nog nooit een stier een koe uit de weg gegaan!

 

De boer stond s’ morgens bij het krieken van de dag al bij het hek van het weiland te posten. Maar al wat er gebeurde, het was van alles behalve het dekken van de koeien.

Dit kan toch zo niet? De boer werd radelozer en radelozer, hij dacht er zelfs aan om het voor te doen. Maar bij nader inzien zag hij daar toch maar vanaf. “De stier zou het toch niet begrijpen”, dacht de boer.

Het was een groot probleem, als de stier zijn werk niet doet komen er geen kalfjes, en geven de koeien geen melk.

Als Westrozebeke geen melk heeft komt zelfs de produktie van de Westrozebeekse kaas in gevaar, de boer moest er echt niet aan denken.

 

Op een goede dag stond de boer weer bij het hek, het was een mooie zomerochtend om 4 uur in de morgen.

De boer keek naar de stier en zag dat deze naar het huis van de buurman liep, hij stopte voor een raam een keek een tijdje naar binnen, en liep toen weer terug naar de koeien. Hij benaderde een van de koeien aan de voorkant, en besprong het arme dier. De koe wist niet hoe ze het had, het lange stierengeval klapte tegen haar kop, en ze loeide van ellende.

De stier sprong weer van de koe en liep weer weg.

Dit herhaalde zich daarna een aantal keren, de stier keek door het raam en besprong een koe van voren. Maar de dames waren niet gediend van zijn orale avances.

De boer nam een besluit en liep naar het raam van de buren, hij keek naar binnen…….. en zag zijn vrouw met de buurman……nou ja u weet wel!

 

Stom als een rund? Niet alleen de mens is slimheid gegund?

 

Eppo