9. dec, 2013

Machteloosheid!

Au au 2 bekeuringen opgelopen in 1 rit, hoe is het toch mogelijk?

Mensen die mij kennen weten dat ik geen notoire hardrijder ben, eigenlijk rij ik in de ogen van anderen altijd te langzaam. En daarom ben ik een gevaar op de weg, althans volgens anderen.

Maar nu toch 2 boetes, 2 transacties zoals justitie het noemt.

Als ik kijk naar de aard van de overtreding denk ik dat mijn gedrag niet echt slecht te noemen is.

Een bekeuring voor 9 km te hard en een voor 10 km te hard, en daar gaat de correctie nog vanaf.

Vroeger toen justitie nog een nobele functie had, door zich alleen bezig te hoeven houden met echte de slechterikken, werd je voor een dergelijk klein vergrijp niet bekeurd. En dan nog de hoogte van de transactie!

In een normaal land zou dit ongeveer tot maximaal twintig euro moeten zijn, misschien vijfentwintig euro voor alle twee!

 

Maar nee nu het overheids orgaan justitie hoofdzakelijk wordt ingezet als belasting inspectie, en zij geen boeven meer kunnen vangen, zijn de boetes voor een weinig te hard rijden torenhoog.

Vijfenzestig euro voor 10 km zonder correctie te hard rijden, heeft niets meer met verkeersveiligheid te maken, dit is pure tollenarij!

Diefstal door de overheid, het geeft maar weer aan wat er in Den Haag voor een gespuis in het pluche gezeteld is!

Een moord wordt in verhouding minder zwaar bestraft als een kleine overtreding. Maar aan moord valt niets te verdienen, dus  voor de rovers in Den Haag niet interessant genoeg. De veiligheid van de burgers is minder belangrijk geworden, als het afpakken der zuurverdiende centen!

 

Maar wie zijn die mensen die dit wangedrag van de overheid faciliteren?

De mensen die meehelpen om boetes te versturen, en betaling te controleren? Staat er niet ergens in de wet dat je medeplichtig bent als je meewerkt met een criminele organisatie? Misschien een taak voor het internationaal gerechtshof, om onze overheid aan te klagen voor het stelselmatig beroven en kapot maken van de burgerij?

De mensen die bij de overheid meehelpen met het beroven van burgers zullen hun terechte straf niet ontlopen.

 

De helaasheid van dit soort zaken, zullen ons nooit vermaken!

 

Eppo