23. dec, 2013

Kerstfeest!

Ik las vandaag in het nieuws dat er mensen zijn, die denken dat de Kerstman een bijbelse figuur is.

Ik vind dat eerlijk gezegd wel hele mooie gedachte, tenslotte is de bijbel ook een soort van sprookjesboek, ja ja voor heel veel mensen is het niet zo, maar voor mij wel!

Stel je eens voor dat het echt zo is de Kerstman, Santa Claus zoals hij ook wordt genoemd in het Engelstalige deel van de wereld.

Hoe leuk zou dat zijn?

In de huidige bijbel wordt het verhaal verteld van Jezus die wordt geboren in een stal, vader Jozef en moeder Maria, staan bij de kribbe waar het kindje in ligt, terwijl de engelen zingen in de lucht.

 

Maar stelt u zich eens voor dat er dan ook een Kerstman is, met een arreslee met rendieren, van die kleine dwerg hulpjes rennen af en aan met kadootjes voor een ieder die naar het kindje komt kijken.

Zou dat niet heel leuk zijn?

De Wijzen uit het Oosten, die op hun kamelen naar de stal komen, en daar een bonte mengelmoes van elfjes en dwergjes, en de Kerstman zien staan. Wat zouden die Wijzen daar blij van worden!

Sowieso grappig om kleine dwergjes te zien dansen om een kribbe heen, raar gezicht, om van die kleine gestalten met hele korte beentjes heen en weer te zien springen.

 

Ik zie de lol er wel van in, Kerstfeest was nog nooit zo leuk.

Het weer eens wat anders, weg met die saaie Kerststallen op die saaie marktpleinen. Weg met die saaie Dickens figuren in de straten!

Ik opteer voor grappige elfjes en dwergjes, in een vrolijke dans steken zij de rest ook aan met hun vrolijkheid. Het wordt een groot vrolijk dans en muziek festijn, geen saaie verplichtingen meer, maar feest, zoals een feest hoort te zijn.

De bijbel als sprookjesboek, wat zou de wereld er anders uitzien als dat echt zo was. Geen strenge geloven meer, misschien komt vrede op aarde dan echt dichterbij. Niemand wordt er tenslotte beter van als je een of andere strenge leer aanhangt.

 

Maak er gewoon een feest van, Kerstmis daar is het voor bedoeld!

 

Eppo