6. jan, 2014

Placebo-Demie!

U weet het misschien nog niet, maar er komt weer een griepgolf aan.

Misschien wordt u dit keer zelf wel gevloerd door het virus.

Hoe ik dat weet? Gewoon logisch nadenken!

Het is mij opgevallen dat er de laatste weken opvallend veel reclame wordt gemaakt, voor middeltjes tegen verkoudheid en griep.

Nu hoor ik u denken “het is toch de tijd van het jaar om verkouden te worden, en de griep te krijgen?”

Inderdaad, daarmee slaat u de spijker op zijn kop.

Als de reclame makers ons bedelven met dit soort reclame, en als we er maar vaak genoeg naar kijken, dan krijgen wij het ook.

U kunt wel denken dat u er imuun voor bent, maar geloof mij, tegen hersenspoeling is geen kruid gewassen.

 

De fabrikanten van verkoudheid en griepmiddeltjes doen ieder jaar hetzelfde, zodra het kwik daalt, de R in de maand is, en de dagen kort zijn. Dan halen zij hun reclame filmpjes weer van stal en laten deze op de verschillende tv zenders zien aan de kijkers.

Hoe dat werkt? Heel eenvoudig door het zapgedrag van de kijkers in kaart te brengen, kun je het brein heel eenvoudig programmeren. Gewoon via je eigen tv! Ja hoor…. echt waar? Ja het is echt waar, men weet van een gemiddelde man met donkerblond haar, 39 jaar oud, kijkt eerst Nederland 3, gaat via het journaal op RTL 4 naar RTL 7. En door steeds hetzelfde spotje op verschillende tijdstippen na elkaar, te laten zien gaat ons brein denken dat het lichaam besmet raakt met het griepvirus. Een soort van Placebo griep, dat wel.

 

Zo worden heel wat mensen letterlijk ziek geluld door hun eigen tv, als je maar vaak genoeg mensen ziet kuchen, hoort niezen en waterig uit hun ogen ziet kijken, is de kans groot dat je brein denkt, dat je lichaam besmet raakt. Als we ons dan weer ziek voelen, rennen we naar de drogist om dropdrankjes te halen, en andere middeltjes die niet helpen, maar je wel het gevoel geven dat je er alles aan hebt gedaan.

Een griepgolf is op deze manier niet veel meer als een Placebo-demie!

Wel het gevoel van, maar niet echt ziek zijn!

Zo worden we als volk de ziektewet in gemanipuleerd!

Je kunt er iets tegen doen, wijk bij het tv kijken gewoon eens af van je normale zaproute. Op die manier ontwijk je de reclames.

 

Dikke kans dat je je dan veel beter voelt!

 

Eppo