9. jan, 2014

(As) Beste Bakker!

Als u de laatste tijd dacht dat u heerlijk bruinbrood kon kopen in de supermarkt, zit u er flink naast.

Het brood wat u kocht bevatte flink wat asbest vezels, en het leek daarmee enorm op uw favoriete bruinbrood! Maar het was een halfje wit!

Er is asbest in het fabrieksbrood terecht gekomen, en dat hoort natuurlijk niet. Het is gekomen doordat er wordt gebakken in hele oude ovens, die asbest bevatten als isolatie materiaal. Nu de ovens wat ouder worden begint het asbest wat te schilferen, en zweeft het gedragen door de warme lucht in de oven, lekker over de af te bakken broden heen.

Zo gebeurde het dat iedereen in rep en roer was, omdat er een beetje extra vezels in het brood terecht was gekomen.

Jammer al die commotie, en nergens voor nodig.

 

We weten dat asbest gevaarlijk is als je het inademt, bij het verwijderen van asbest uit gebouwen, trekken de verwijderaars niet voor niets van die astronauten pakken aan.

Maar van het opeten van asbest vezels weten we niet of het schadelijk is.

En de meneer van de broodfabriek zei het nog zelfs op tv vanmorgen.

“ Weten niet of het schadelijk is om asbest te eten, het gevaar is nooit bewezen.” Niks aan de hand dus, de bakker zal het toch wel weten?

Waarom al die drukte? Als we allemaal een boterham met asbest opeten is het toch zo weg? Misschien is asbest wel heel gezond omdat het de spijsvertering stimuleert?

Gewoon lekker brood blijven eten, je proeft er immers toch niks van.

 

Echt weer typisch Nederlands, we weten het niet, dus het is er ook niet!

Asbest is heel gevaarlijk spul en heeft al meniggeen de dood ingejaagd!

En als het dan misgaat, gewoon doen alsof er niets aan de hand is!

Typisch Nederlands, het is dat we het niet altijd bij de hand hebben, anders zouden we de hele dag rondlopen met ons kop in een bak met zand. Als asbest bedoelt was om op te eten, zou het verteren in je lichaam. Dan zouden het geen vezels zijn, die eenmaal in het milieu terecht gekomen, nooit meer zullen verdwijnen.

De bakker heeft gelukkig wel door, dat het toch beter is om nieuwe ovens te kopen. Dat was echt nodig omdat bij die oude ovens alle isolatie is verdwenen!

 

Bakkertje bakkertje haal voor uw brood, voortaan liever de vezels uit de Korenschoof!

 

Eppo