10. jan, 2014

Rakelings!

Vandaag vrijdag 10 januari 2014 zal een Asteroïde rakelings langs onze aarde scheren. Volgens de raketgeleerden zal dat op ongeveer 20.000 mile zijn, hetgeen in hun vakjargon betekend rakelings!

Ik ben er helemaal niet gerust op, wie geeft mij de garantie dat deze Asteroïde onze aarde niet zal raken? Of dat hij op een slordige 1,5 meter hoogte de aarde net niet zal raken?

Ik heb geprobeerd om de Nasa te bellen, maar niemand wilde mij te woord staan. Nou als dat gebeurt weet ik genoeg, dan spreken ze niet helemaal de waarheid. Ik begrijp dat ook wel, ze willen natuurlijk geen paniek zaaien. Maar ik ga toch mijn voorzorgsmaatregelen nemen!

 

Om te beginnen heb ik bij mijn huis alles wat uitsteekt naar binnen gehaald, alle plantenbakken naar binnen, en net in donker nog een antenne van het dak gehaald. Deed toch geen dienst meer, maar het is toch zonde als hij wordt geraakt. Ook mijn fiets binnen gezet. En voor de zekerheid de vuilnis containers plat op de grond gelegd, want het geeft zo’n rommel als ze met grof geweld door de lucht worden geslingerd.

Nu nog even de ramen dicht en de spiegels van onze auto ingeklapt en dan ben ik er helemaal klaar voor.

Waarschijnlijk gebeurt er niets, maar doe je niets en het gaat mis, sla jezelf voor je kop! Dan heb je zo een flinke schade op niets af.

Dat zal mij niet gebeuren, en als ik u was deed ik hetzelfde!

 

Zo zit nu lekker met een bakkie thee te wachten, er gebeurt waarschijnlijk niets, maar je zal het net zien.

Ga zo de straat nog even op om alle autospiegels naar binnen te klappen, de buren hebben er vast niet aangedacht.

Ik hoop maar dat ze er begrip voor hebben, ik ben geen vandaal, doe het tenslotte om hun te helpen.

Ik kijk uit het raam de lucht in maar zie nog niks, misschien komt het straks? Of vannacht?

Voor de zekerheid vannacht maar wakker blijven, als er dan iets wordt geraakt kan ik misschien nog ingrijpen?

Nog even een dutje in mijn stoel maar ik blijf allert!

Ik hoop stiekum dat de raketgeleerden toch gelijk hebben en de Asteroïde op een veilige 20.000 mile langs de aarde vliegt!

 

Morgen…………dan weten we het!

 

Eppo

 

Opmerkingen

11.01.2014 22:01

Marcello

Hoi Eppo, en...ben je geraakt? Aan je containers te zien en het feit dat je auto nog heelhuids voor de deur staat, ben je door het oog van de naald gekropen