21. jan, 2014

Botsnet??

Gelukkig wij in Nederland komen er weer goed vanaf, wij hebben geen last! Waar dit nu weer over gaat? Heeft u het niet gelezen?

Criminelen willen onze computers besmetten, met allerlei enge virussen,

computervirussen welteverstaan!

Ongeveer 16 miljoen combinaties van internet adressen, zijn in handen van criminelen gevallen. Hoe? Geen idee, belangrijk? Ze zeggen van wel?

Criminelen kunnen met deze adressen, emails sturen uit naam van iemand anders, en dat kan heel vervelend zijn.

Het valt mee, in Nederland hebben slechts een paar honderdduizend computers, een besmetting door z.g.n. Botnets opgelopen.

Botnets? Wat zijn dat nou weer?

Dat zijn kleine software robots die zelfstandig opereren.

 

Deze kleine robotjes sluipen over het internet om te kijken wie er zijn pc aan heeft staan. Zodra ze er een ontwaren sluipen ze naar binnen,

en verstoppen zich op je computer.

Dan begint het wachten. Met een schuin oog kijken ze van achter je webcam zo de kamer in, oh kijk daar gaat de deur al open!

De man des huizes komt binnen en neemt plaats achter de pc, wat doet hij nu? Waarom kijkt hij naar websites met blote dames? Is dit zijn hobby?

De Botnets registreren alles, en als de man nog even iets doormailt naar zijn werk lijkt er niets aan de hand.

Een van de botnets heeft zich inmiddels op de PC op het werk genesteld, makkelijk binnengekomen via de email. En ondertussen doet hij waar hij goed in is.

Bestanden verzamelen, en er voor zorgen dat de hobby van de man ook kan worden uitgeoefend op zijn werk.

 

De volgende dag als de man op zijn werk de PC opstart, krijgt hij de verrassing van zijn leven………honderden blote dames dansen over zijn scherm, en dat allemaal dankzij de botnets! Gelukkig hebben de Botnets ook zijn mobiele telefoonnummer gevonden op zijn PC. Het inbellen op de sexsites was dus ook gelukt, en de rekening wordt betaald via de telefoon provider. Dikke winst voor de criminelen die de sexsites beheren.

Botnets zijn levensgevaarlijk en niet met het blote oog te zien.

Hierdoor kunnen ze ongestoord hun gang gaan.

Om niet al te veel last te hebben, moet je jezelf achter de computer gewoon gedragen. Geen rare dingen kijken en alleen normale dingen doen. Gelukkig zijn Nederlanders een redelijk normaal volk, vraag op straat maar eens aan iemand of hij wel eens porno kijkt? Wedden dat dit maar een minderheid is?

 

Dus weg met de Botnet!

 

Eppo