22. jan, 2014

Friese Rookwaren!

10 miljoen illegale sigaretten zijn er gevonden in het Friese Surhuisterveen. Ik wist niet dat rookwaren ook illegaal konden verblijven maar goed! De Fiod heeft ze in beslag genomen.

Zo die hoeven voorlopig geen tabak meer te kopen, u dacht toch zeker niet dat ze worden vernietigd? Dat maken ze ons immers graag wijs.

De schatkist loopt 2,1 miljoen euro mis aan accijnzen, zo wordt er beweerd! Maar wat maakt dat nou uit? Accijns is toch in principe gelegaliseerd onrechtmatig verkregen geld? Het is net of de bankrover een ton claimt na zijn mislukte overval!

Wat erger is dat de eigenaar van de sigaretten zijn inkomsten misloopt.

Deze ondernemer had stad en land afgelopen, en overal sigaretten vandaan gehaald. U dacht toch niet dat het een eenvoudige klus is om zoveel tabak bij elkaar te sprokkelen?

 

Maar nee de rovers van de Fiod lagen al op de loer, geholpen door een plaatselijke verrader, die waarschijnlijk een riant bedrag op zijn bankrekening kan bijschrijven.

Bah Bah en nog eens Bah, ik wordt misselijk als ik denk aan dit soort lieden. Verraders die het een ondernemer onmogelijk maken om te werken. Hoe moeten we Nederland ooit nog weer opbouwen?

Wat we ook niet mogen vergeten, is dat de sigaretten bestemd waren voor de Engelse markt, en nu? Moeten de Engelsen dan maar stoppen met roken? Dan kan toch niet, rokers oftewel smokers zoals ze in Engeland heten zijn verslaafd en die kunnen niet zo makkelijk stoppen.

Ik voorzie een toename in de Engelse criminaliteit, als al die verslaafden niet aan hun nicotine kunnen komen!

 

Maar goed de heren van de Fiod zullen wel trots zijn op hun actie, ze hebben tenslotte een grote vangst gedaan!

Helaas zijn de eerste nicotine rellen in Londen al gesignaleerd, hele hordes met verslaafden trekken opgefokt door de stad, een spoor van vernieling  achterlatend. Het is wachten op de eerste dode als gevolg van de schaarste!

Actie en reactie dat is er altijd, maar de Fiod had zich nergens van tevoren in verdiept. Ze hebben weer eens geen rekening gehouden met de catastrofale gevolgen van deze inbeslagname, dat blijkt maar weer.

Dus Fiod strijk over je hart, als dit hebt tenminste, en geef de sigaretten terug aan de rechtmatige eigenaar.

Dan kan hij de lege doosjes vullen en de boel verschepen naar Engeland!

Zo bouw je een economie op, met een gezonde dosis ondernemerslust!

 

Accijns….. een ouderwets woord voor diefstal?

 

Eppo