23. jan, 2014

Uit vrije wil!

Trudie was een leuke dame van middelbare leeftijd, ze was al enige tijd zonder werk. Trudie had daar een beetje een hekel aan, maar ja de banen liggen niet voor het opscheppen in deze tijd.

Op een mooie dag besloot Trudie om zich op te geven voor vrijwilligerswerk, lekker in het plaatselijke verzorgingshuis.

Gezellig al die dankbare oudjes een leuke dag bezorgen.

Trudie zag het helemaal zitten, en meldde zich snel aan.

Toen ze aankwam bij het bejaardenhuis, zag Trudie een gezellige huiskamer waar de ouderen gezellig een spelletje aan het doen waren.

“Dit komt helemaal goed,” dacht Trudie, en liep door naar het kantoor van de directrice. Daar werd ze allerhartelijkst ontvangen door een enthousiast lokatiehoofd. Trudie besloot om zo snel mogelijk te gaan beginnen. Dat snel betekende, de volgende dag helpen met tafeldekken voor de lunch.

De volgende dag om een uurtje of 10 in de morgen liep Trudy opgewekt het verzorgingstehuis binnen.

Bij de receptie lag al een naambordje voor haar klaar, en een leidinggevende liep met Trudy mee naar de eetzaal.

Daar pakte Trudy een stapel borden op en begon met tafeldekken.

Pardon” klonk het opeens, “wat bent u aan het doen”?

Trudy keek om, en zag hoe een ouwe tang met boze gebaren, op haar af kwam lopen. De ouwe tang zei “wegwezen dat doe ik altijd” opsodemieteren! Trudy was verbouwereerd en zei, “ maar ik ben gevraagd om dit te doen door de directrice?” Trudy keek de oude vrouw recht aan. Dat werkte als een rode lap op een stier op de oude heks, ze gaf Trudy een harde duw, hierdoor viel ze achterover tegen de borden kar aan, waardoor alle borden met een luid gerinkel op de grond terecht

kwamen!

Alles was in scherven, Trudy stond snel weer op.

“Kijk nou wat je hebt gedaan! Krijste de boze heks, haar gezicht kreeg steeds meer diepe groeven van kwaadheid. Het was net Patricia Paay zonder make up! “Je hebt alles verpest gilde het ouwe wijf, de kreten die zij slaakte, leken wel op die van de heks van Hans en Grietje, die levend in de oven aan het verbranden was!

Trudy had er genoeg van, en ging verhaal halen bij het lokatiehoofd.

“Nou nou zo erg zal het toch niet zijn?” zei het lokatiehoofd.

Trudy stond het huilen nader als het lachen.

Toen ze de eetzaal inliepen zagen het oude wijf bij de puinhopen staan, samen met nog een oude vrouw uit het tehuis.

Zij” en de oude feeks wees op Trudy,” heeft de kar met borden omgegooid!” Trudy stamelde, “dat is niet waar!” De Wicked Witch zei tegen de andere vrouw, “jij hebt toch alles gezien”? De vrouw knikte instemmend. De directrice wendde zich tot Trudy, “u kunt maar beter gaan!” Trudy maakte dat ze weg kwam en dacht “dat nooit weer!”

 

Look out for the witch called Titatoo, because she put a spel on you!

 

Eppo