24. jan, 2014

Thank God Its.......!

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week.

Het weekend staat weer voor de deur, en zo zijn er nog wel een paar kreten. Zelf betrap ik mij er steeds vaker op, dat het wel lijkt of de vrijdag steeds sneller naar mij toe komt.

Ach dat komt waarschijnlijk doordat ik een ouwe zeur wordt!

Vrijdag… in mijn jonge jaren had deze dag een magische klank van vrijheid. Even weg uit de dagelijkse sleur die vaste baan heette, dat was vroeger mijn doel als het weer maandag was.

Zo sleet ik mijn jonge jaren week na week, in het weekend het gevoel van vrijheid, en door de week geknegt door de roepende plicht die werk heet!

Zo gingen de jaren voorbij, en dat is best triest achteraf gezien.

 

Maar ja we kunnen nu wel bij de pakken neer gaan zitten, maar dat helpt niet. Ik kijk nu meer naar het heden, en pluk de dag, want inmiddels weet ik dat het ook zomaar voorbij kan zijn.

Wat kwam er deze week aan berichtgeving voorbij, zoals altijd weer heel wat. Maar 1 bericht stuitte mij tegen de borst, het raakte mij echt!

Apen in een dierentuin in Devon krijgen geen bananen meer!

De reden? Bananen bevatten teveel suiker, en dat is niet goed voor de dieren?? Dit komt dan weer doordat het gaat om gekweekte bananen, en die bevatten meer suiker als wilde bananen.

Natuurlijk in de bananen republieken, gooien ze extra suiker op de grond aan de voet van de bananen planten, en zo kweken ze extreem zoete bananen? U weet wel van die gele banaantjes die je als snoep kunt kopen?

 

Onzin  natuurlijk maar die arme aapjes mogen geen bananen meer eten. Wat denk u dat dit betekend voor een aap? Om geen banaan meer mogen eten? Vreselijk toch? Ga uzelf maar na, stel je mag nooit meer genieten van je lievelingseten, dan ga je toch door het lint?

Ooit zag ik in Artis hoe Chimpansees, die met speciale kooi tunnel,

van het nachtverblijf naar het dagverblijf konden gaan, mensen bekogelden met hun uitwerpselen! Ik zag hoe ze naar beneden piesten op de menigte, die onder de tunnel doorliep. Met militaire precisie mikten ze op de personen die niet doorhadden dat ze onder de apen doorliepen. Hadden deze apen misschien ook een bananen verbod gekregen?

 

Mensen in Devon blijf voorlopig uit de buurt van apen in een kooi!

Anders blijft uw kleding niet lang mooi! 

 

Eppo