28. jan, 2014

Hang oud!

Het is zaterdag net na de middag, ik kijk op de klok het is al half 2.

Ik moet nog op pad, naar het winkelcentrum voor mijn wekelijke boodschappen. Maar waarom ga ik niet? Nou eh.. ik durf niet te gaan!

In het winkelcentrum is het niet veilig, je kunt er niet veilig je boodschappen doen.

Hoe dat komt? Het stikt er van die hangouderen, u weet wel van oude mannen en vrouwen, ja vlak vooral de vrouwen niet uit! Het is vreselijk.

Als je leven je lief is ga je er niet naar toe, het is gewoonweg veel te gevaarlijk. Ik probeer moed te verzamelen, moet tenslotte toch eten in huis hebben. Misschien zijn ze er vanmiddag niet?

Ik geloof mijzelf niet, ze zitten er immers altijd.

Ik besluit toch op weg te gaan, schoorvoetend loop ik naar de winkels toe.

 

Op afstand kijk ik of de kust veilig is, ik zie ze niet, meestal zitten er wel een paar op het bankje voor de ingang. Maar ja het is koud weer ze zitten vast binnen.

Ik loop naar de ingang en ga toch maar naar binnen, zo het lijkt erop alsof ze er niet zijn? Ik loop door en de schrik slaat mij om het hart.

Shit ik kan er nu niet meer omheen, ze hebben mij gezien.

Doorlopen maar niet kijken, als ik langs de oudjes loop beginnen ze te joelen en te lachen……” hé moet je die sukkel zien!” Galmt er door het winkelcentrum heen. Ik maak een beginnersfout, ik kijk om, had ik het maar nooit gedaan!

Een oude vent roept, “ heb ik wat van je aan? Kijk voor je loser!”

Ik voel dat de kwaadheid in mij de overhand krijgt, en schreeuw naar de man, “ wat moet je nou ouwe seniele sukkel! ” “Tijd voor een schone luier!”

 

Had ik het maar nooit gezegd, plotseling schreeuwt de oude man “ grijp hem! “ Ik begin te rennen, en terwijl ik achter mij gezoem hoor van Boosters die in mijn richting komen. Een oude vrouw roept, “zet hem op de haas dan gaat ie harder. ” Ik schrik “de haas?” Ik weet dat het een gelopen race is. Tegen van die getunede Boosters heb ik geen schijn van kans! Plotseling een stekende pijn in mijn achillespees, ik ben geraakt door een van de Boosters. De pijn is genoeg om mij tot stilstand te brengen. Ik krijg van alle kanten klappen met wandelstokken en paraplu’s. Ik val op grond en een oude vent die slecht ter been is, blijkt nog verrassend hard in mijn maag te kunnen schoppen.

Ik ben bont en blauw, ik hoor een schreeuw, “wegwezen politie komt eraan!” De hangouderen stuiven allemaal een kant op en weg zijn ze!

Een politie man helpt mij overeind, “ gaat het meneer? ”

U weet toch dat je hier niet alleen moet komen? Ik zucht en stamel “waar bleven jullie nou?”

 

Ouderdom laat heel veel breken!

 

Eppo

 

Opmerkingen

28.01.2014 20:32

Mans Mesken

Kun je even aangeven welk winkelcentrum? Dan ga ik dat voortaan ook mijden....

29.01.2014 20:03

Eppo

Wees gerust Mans het Streekhof is veilig.