29. jan, 2014

De Rijdende Slager!

O jee wat staat er nu toch weer in de krant, de overheid heeft het op onze grote grazers voorzien.

Staatssecretaris Sharon Dijksma gaat mobiele slachthuizen inzetten, om ons wild zoals Herten, Zwijnen en wat nog meer ter plaatse te kunnen afslachten. Zogenaamd omdat de diertjes geen schade en stress oplopen door het transport. Ach ja daar zit wel wat in natuurlijk, maar ik denk er het mijne van.

Sharon Dijksma ziet er zelf wel uit als iemand, die graag een Herten of Zwijnen boutje nuttigt. En om ervoor te zorgen dat de vriezer vol blijft, zijn die mobiele huizen des doods natuurlijk het uitgelezen middel, om hier zorg voor te dragen.

Dus groot wild van Nederland beware of the mobile Butcher!

 

Hoe ziet zo’n mobiel slachthuis er eigenlijk van binnen uit?

Het is een soort van vrachtwagen die van binnen is ingericht als een slachthuis, met alles erop en eraan.

Arme Bambi wordt aan zijn oren door een jager naar de vrachtauto toegesleept, de laadklep gaat naar beneden..”ieeee ieeee” klinkt het.

Bambi is doodsbang. In de vrachtwagen staat slager Sharon haar mes te slijpen op een aanzetstaal. Bambi wordt verder naar binnen getrokken.

De staatssecretaris zegt tegen Bambi, “ mmmm wat zie jij er weer heerlijk uit lief Hertje……… in één handbeweging glijdt het mes langs de keel van het arme dier, het bloed wordt netjes opgevangen in een bak, straks voor de bloedworst. Het dier inmiddels opgehangen aan de achterpoten wordt door slager Sharon vakkundig ontdaan van huid en ingewanden.

 

Binnen niet al te lange tijd is het Hert opgedeelt in porties die zo de vriezer in kunnen. “Volgende”… roept slager Sharon, en zet het mes op de keel van een Wild Zwijn.

Zo gaat het door tot het bos leeg is. Slager Sharon is er een van het kabinet Rutte, en die hebben nou eenmaal nooit genoeg.

Mobiele slachthuizen zijn prima ingericht om er voor te zorgen, dat het overschot aan wild in bepaalde gebieden kan worden gereduceerd.

Het voordeel is dat niemand er iets van zal merken. Mede door de snelle verplaatsbaarheid, is het niet gemakkelijk om het slachthuis te localiseren.

Sneaky butchery dus!

Laten we hopen dat onze Sharon er nog een paar over laat in onze bossen, dan valt er visueel ook nog wat te genieten.

 

Met bloed bekleefde handen, legt De Rijdende Slager het wild aan banden!

 

Eppo