7. feb, 2014

Spelen?

Ja hoor ze zijn begonnen de Olympische winterspelen in het Russische Sotsji. Een groot openings ceremonieel vandaag, en de jacht op goud is begonnen.

Vergeet de weggezakte huizen in de directe omgeving van het Olympische dorp. De mensen uit deze huizen, zitten door de werkzaamheden met enorme schades, die niemand gaat vergoeden. Leve de spelen!

Of de mensen wiens huis op de plaats stond, waar nu het Olympische Ijsstadion staat. Gewoon onteigend en tegen de grond gegooid, de mensen konden maar net het vege lijf redden. Sommigen wonen nu op straat of als ze geluk hadden, konden ze een kamertje huren, waar ze nu met het hele gezin in wonen.

Deze mensen dragen de spelen vast een warm hart toe, maar niet heus!

De keerzijde van de dit soort media circussen zijn schrijnend, en vreselijk als het je overkomt.

 

Maar goed het was natuurlijk een goed idee om de spelen in een land als Rusland te houden. Want ja wie wil daar nou niet naar toe.

Het land van haat tegen etnische minderheden, van homohaat en armoede en overweldigende rijkdom bij een heel klein deel van de bevolking, wie wil daar nou niet naar toe?

Rusland gaat bij mij wel de geschiedenis boeken in, als het land waar onze premier Rutte zijn woord hield! Dat moet ook maar eens gezegd worden.

Tenslotte komt dit niet zo heel vaak voor!

Rutte had belooft Poetin aan te spreken, dat het zo toch echt niet kan in Rusland, wat betreft de rechten van Homo’s.

Zag u hoe Poetin keek? Zou hij geschrokken zijn van die man uit Nederland, onze minster president?

 

Poetin keek volgens mij of hij zijn lachen niet kon houden, de mondhoeken krulden af en toe omhoog, waardoor er een soort van grimas onstond. Hij wilde in lachen uitbarsten om de uitspraken van Mark Rutte, maar deed dit niet. Het liefste wilde hij heel hard lachen en zeggen, “waar bemoei jij je mee kleine dwerg, van het lage kabouterlandje!”

“Het is dat je niets voorstelt, anders kreeg je een draai om je oren!”

Dat wilde Poetin eigenlijk zeggen, maar hij deed het niet.

Maar Mark Rutte heeft zijn woord gehouden, en dat gebeurt niet zo vaak.

Voor mij is dit het zoveelste bewijs dat Nederland niet bij de groten der aarde hoort. Wij zijn een klein rotlandje en hebben niets in de melk te brokkelen, noch bij Europa laat staan in de wereld.

 

Nederland uit Europa? Mij lijkt het wel wat!

 

Eppo

 

Opmerkingen

09.02.2014 15:43

Eppo

Ach Stan weet je wat het is Rutte maakt geen enkele indruk op Rusland. Voor de rest van de wereld zijn wij een klein landje dat er niet toe doet.

09.02.2014 02:57

stan

Wat er met die woningen is gebeurt is vreselijk, hier voor zijn de spelen niet. Interessant onderwerp. Maar is het aan rutte om Rusland de les te lezen?