10. feb, 2014

Het wonder van Olympia!

Wat een wereld idee wat een mooi doel, geweldig!

Nu iedereen op de hoogte is, van alle ellende rondom de organisatie van de Olympische spelen in Sotsji, hebben de medaille winnaars de handen ineen geslagen.

Om even te schetsen waar dit over gaat? Even in het kort wat er aan de hand is. Om het Olympisch dorp te kunnen bouwen zijn mensen uit hun huizen gejaagd, en door de bouw zelf en het afgraven van grond, zijn er veel huizen verzakt. De mensen die er wonen en woonden zitten in zak en as. Degene die zijn vertrokken zijn hun huis kwijt, en de mensen die er nog wonen, zitten in een bouwval die ieder moment kan instorten.

Compensatie is een woord dat de Russische overheid niet kent, tragiek alom dus! Maar nu? Geweldig, in één woord geweldig!

 

Wat er geweldig is? De medaille winaars hebben besloten om na de spelen hun zuurverdiende Goud, Zilver en Brons te veilen.

Van de opbrengst worden de gedupeerden gecompenseerd, als dat geen Olympische gedachte is!

Laten we hopen dat er fors zal worden geboden, en dat de opbrengst genoeg voor de wederopbouw, van de verloren gegane en zwaar beschadigde huizen. Wat een idee geweldig toch?

Laten we hopen op veel Goud op de veiling want dat brengt het meeste op. Nu de organisatie nog. Heineken heeft al laten weten het Holland Heineken House beschikbaar te stellen, geheel gratis.

Locatie is dus geregeld.

Nu de vergunning nog, want we zitten tenslotte in Rusland en dat kan nog wel eens moeilijk verlopen.

 

Het schijnt dat onze Koning aankomende week een gesprek met Poetin heeft, en dan zal de toestemming waarschijnlijk snel geregeld zijn.

Het allermooiste persoonlijk, vond ik de reactie van de woordvoerder van onze schaatsers, “natuurlijk zijn wij erbij, wij vinden dit het ware  Olympische gedachtegoed, en dat willen wij graag steunen”! En dat zegt genoeg over de saamhorigheid van onze sporters, en de ware Olympische gedachte!

Ook het Internationaal Olympisch Committee steunt deze actie, en heeft al toezegd de financiën te gaan beheren.

Misschien blijft er wel geld over, en kan er definitief fonds worden opgericht voor Olympische Spelen in de toekomst?

Binnenkort weten we meer, maar het wordt een historische gebeurtenis dat is zeker.

 

Eppo