13. feb, 2014

Het wonder van Olympia! (4)

Het zit organisatie van de medaille veiling in Sotsji helemaal  niet mee.

Afgelopen nacht zijn de reeds gedoneerde medailles gestolen uit de kluis in het Holland Heineken House.

Hiermee is de organisatie enorm gedupeerd, en het lijkt erop dat deze gebeurtenis, een enorme schaduw op het evenement gaat werpen.

De organisatie heeft laten weten dat de avond op 24 februari gewoon doorgaat. Een woordvoerder laat weten enorm aangeslagen te zijn, maar Sotsji Aid laat zich niet regeren door criminelen.

De Russische politie is een ware klopjacht begonnen om de dieven te pakken te nemen.

Laten we hopen dat het gaat lukken!

Na alle publiciteit om het evenement heen, zal het niet meevallen om de gestolen waar te verkopen.

 

Er komt zojuist een bericht binnen via het persbureau ANP, de Russische politie is de vermoedelijke daders op het spoor.

Het blijkt dat een Tjetsjeense bende de medailles heeft gestolen om een statement te maken, tegen de Russische overheersing in hun eigen land.

Allemaal ook erg, maar daar hoeven de arme mensen uit Sotsji toch niet de dupe van te worden? Ze mogen ze van mij oppakken, laten ze hun streken lekker op het Russische parlement botvieren, bah hier kan ik oprecht kwaad om worden!

Maar goed, weer over tot de orde van de dag.

We wachten rustig op het goede bericht dat de medailles worden teruggevonden.

En ondertussen in het Holland Heineken House, gaan de huldigingen gewoon door, aan de lopende band worden er door onze schaatsers medailles gewonnen die straks allemaal ter veiling gaan.

 

Het ziet er goed uit voor het evenement, helaas zijn er boze tongen die beweren dat de veiling, de aandacht gaat afleiden van de grote prestaties die de medaille winnaars hebben neergezet.

Onzin natuurlijk, dankzij Sotsji Aid krijgen ze heel wat meer positieve aandacht, als dat ze anders zouden hebben gehad.

Winnaars van een gouden medaille, staan na de spelen meestal nog even in de picture, maar dat is na de huldiging in hun eigen woonplaats meestal snel weer over. Maar door deze liefdadigheid kunnen ze eeuwige roem verwerven. Zo worden ze nooit meer vergeten.

Even een berichtje tussendoor, de Russische politie heeft de medailles weer terug gevonden.

Ze waren langs de weg gedumpt door de Tjetsjenen, die daarna gevlucht zijn. Gelukkig de rest van de dagen worden de medailles opgeborgen in een kluis op het politie bureau, dan worden ze extra goed bewaakt.

 

Het  wordt nog een mooie tijd tot de 24e februari!

Eppo