14. feb, 2014

Het wonder van Olympia finale!

Vandaag is het Valentijnsdag een dag van hoop en liefde, wie van u heeft zijn geliefde vandaag in het zonnetje gezet?

Maar goed, ik heb het deze week natuurlijk veelvuldig over de Olympische spelen gehad. Wie niet na de medaille regen van de afgelopen dagen?

Misschien krijgen we allemaal nog wel iets mee van de ware Olympische gedachte, een prachtig saamhorigheids gevoel.

Natuurlijk is de medaille veiling een verzinsel, hoe kom ik erop?

Dat mensen bereid zouden zijn, om hun vers gewonnen medailles te willen verkopen om de minderbedeelden te helpen?

Ach de wens is de vader van de gedachte, ik stelde mij voor dat als er mensen zijn, en die zijn er echt, zo’n vreselijk nadeel hebben van een evenement, als de Olympische spelen. Er vast wel iets zou kunnen worden geregeld om de slachtoffers schadeloos te stellen.

 

Dat was mijn Olympische gedachte van afgelopen week.

Als je geen huis meer hebt denk je,… lekker belangrijk al die gouden medailles, wie helpt mij?

Het zou toch mooi zijn, er zijn zoveel mensen blij op dit moment, en blije mensen willen best wel iets geven, tenminste dat was mijn gedachte.

Maar ik krijg het gevoel dat men zich drukker maakt over de medailles, als over de mensen die in de kou en ellende buiten moeten blijven.

Zo zitten de mensen in elkaar zou je denken, maar toch… ik weiger dat te geloven. Ik denk dat mensen tot heel veel bereid zijn als je ze het maar aanreikt!

 

Wat nu? Geen medaille veiling op 24 februari, geen liefdadigheid met beroemdheden, geen Sotsji Aid!

Na de spelen zal het gaan zoals altijd, de medaille winnaars gaan weer in de kast tot de volgende spelen. Weg is de overwinningsroes!

Even leek het alsof Nederland iets voorstelde in de wereld, maar na de spelen stort deze ijdele hoop weer als een kaartenhuis in.

Ach wat geeft het? We gaan gewoon weer verder met de crisis, en we laten ons gewoon nog verder uitkleden door het rappaille uit Den Haag.

En de Nederlander wacht gewoon weer af!

 

Wachten tot het echt te laat is!

 

Eppo