21. feb, 2014

Snake or Fake!

Vandaag liet een oude dame haar hondje zijn behoefte doen, op een plek waar dit niet is toegestaan. Dit leverde haar een boete op, uitgeschreven door een BOA. Het eerste wat ik dacht was, dat een enorme slang haar hondje had opgegeten. Maar niets was minder waar, een BOA is een Buitengewoon Opsporingsambtenaar.

Dat klinkt gewichtig, maar een BOA is eigenlijk niet meer als een namaak politie agent, a wannabee cop zouden de Amerikanen zeggen!

Waarom een BOA en geen politie agent?

Het antwoord is simpel, geld! Het kost minder!

Gemeentes hebben ontdekt dat je beter geen agenten meer kunt aannemen, want die hebben een goede opleiding gehad, en vragen daarom veel geld. BOA’s hebben alleen een cursus gedaan, en vragen veel minder salaris.

 

Het is een feit dat er heel gemakkelijk mensen zijn te vinden, die graag politie agent hadden willen worden, maar het om de een of andere reden niet konden worden. Lijkt mij best frustrerend als je graag wil, en het lukt niet? Deze mensen grijpen de kans om BOA te worden met beide handen aan. Je mag opeens een uniform aan, met echte handboeien! Je mag iemand bekeuren, je voelt je bijna een echte politie agent!

Je hoeft geen jarenlange opleiding te doen maar gewoon een cursus!

Net echt allemaal, het mooiste is mensen te bekeuren.

En omdat het toch al niet lukte om een echte agent te worden, en je het gevoel had dat de hele wereld je uitlachte, is dit je kans!

Kans op wraak op je medeburgers, You Got The Power!

 

Je mag kijken of een auto verkeerd geparkeerd staat, kijken of de hondjes niet op straat poepen, en je mag ook nog achter een winkeldief aan.

Wel voorzichtig doen, want ja je bent geen echte agent! Je hebt niet eens een wapen, dat vind je baas te gevaarlijk in jouw handen!

Maar je kunt wel je medeburgers het rad voor hun ogen draaien, lekker bij een parkeermeter wachten totdat deze afloopt, en hop snel een bekeuring. Een klein jongetje fietst op de stoep omdat het op straat te gevaarlijk is, hoppa weer een bekeuring. Als BOA heb je de dag van je leven, je geniet en kan eindelijk wraak nemen op al die mensen die tegen jou waren! Tenzij je een oude mevrouw tegen komt, die het niet pikt en je schopt. Au Au dat doet zeer, je bent gewond, een echte agent maalt niet om een trap tegen de schenen. De BOA wel, je bent tenslotte geen echte……!

Als het was een echte slang, was ik voor de BOA nog wel bang!

 

Eppo