27. mrt, 2014

Voor een prikkie!

Soms droom ik wel eens van het maken van een verre reis, en met ver bedoel ik ook echt ver. Weg uit Europa weg naar een heel ver buitenland.

Van die landen met altijd mooi weer, en weinig hygiëne.

Waarom mensen naar dit soort landen toe willen? Nou gewoon het is verlangen naar een andere wereld. En die hoeft niet perfect te zijn, soms is het mooi als dat juist niet zo is.

Zo kom ik langzaam tot de kern van de zaak.

Om naar dit soort landen toe te gaan krijg je meestal het advies om je te laten inenten. Inenten? Denk je dan? Waarom? Heb ik vroeger al gehad?

Maar de juffrouw van het reisbureau is onverbiddelijk, “nee meneer Kuiper

u moet worden ingeënt!”

 

Mijn wereld stort in, ik zag mijzelf al op safari gaan, in een boot door de jungle varen, of lekker naar een sloppenwijk gaan.

Maar nu? Ik moet een prik gaan halen? En niet eentje, maar wel vijf prikken. Getverr…  met zo’n naald in je arm!

De lust om te reizen vergaat mij ter plekke, ik wil niet ingeënt worden!
Waarom moeten we anno 2014 nog steeds geprikt worden, om veilig naar een ver land te kunnen gaan? Ja, ja ik weet heus wel dat ik mij een beetje aanstel, maar als je jezelf laat inenten tegen hele enge ziektes, die wij in Nederland allang niet meer hebben. Loop je een heel klein risico dat je de ziekte ook echt krijgt. En u raadt het al, die ene procent die ziek wordt ben ik. Ent mij tegen de builenpest, gegarandeerd zit ik een week later onder de bulten. Wat dacht u van tropenkolder? Ben ik nog niet gek genoeg?

 

Nee ik durf niet ingeënt te worden, en daarmee zal ik nooit naar een ver land gaan. Het is bovendien ook iets principieels geworden.

Zolang die verre landen met al die enge ziektes, niet zorgen dat ze die enge ziektes de baas worden. Nou dan ga ik daar ook niet heen, laat ze hun troep lekker zelf houden!

Ik mijn eigen lek laten prikken om een keertje een leeuw te zien zeker.

Ga wel naar Artis of kijk naar tv, ik heb die landen heus niet nodig!

Nu heb ik nog een mooie gave huid op mijn arm, straks zit hij vol met gaten en waarvoor? Voor die stomme ontwikkelingslanden? Als ze zonodig toeristen willen hebben, zorg dan voor goede hygiëne? Was je handen wat vaker! Blaas niet in iemands gezicht! De juffrouw van het reisbureau kijkt mij met ongeloof aan, na het aanhoren van mijn betoog!

Ik realiseer mij dat ik wel raar bezig ben, “laat die reis maar zitten” zeg ik terwijl ik naar buiten sluip.

 

Eppo

 

Opmerkingen

31.03.2014 20:00

Eppo

Wie weet wat voor een enge prikken je dan moet halen? Hahaha.....

28.03.2014 20:30

Mans Mesken

Eppo, wat dacht je van een verre reis naar Mars? Dan heb je nergens last van!