3. apr, 2014

Uit eigen doos!

Wat heb ik van de week weer lol gehad, tranen biggelden over mijn wangen, het was een feest van jewelste. Ik pieste in mijn broek van het lachen. Waarom? De plannen van Fred Teeven onze minister van Justitie! Meneer Teeven had bedacht dat je gedetineerden wel om een eigen bijdrage kon vragen voor hun detentie.

Toen ik dat hoorde dacht ik eerst aan vroege April grap, maar het bleek ernst. Gevangenen een eigen bijdrage vragen voor hun verblijf in de gevangenis! Wat een klucht!

Alsof criminelen dat gaan betalen, ziet u het al voor zich een boef die voor de 2e keer de gevangenis in moet, maar aan de poort wordt geweigerd, omdat er nog een rekeningetje open staat van de vorige keer!

Hilarisch gewoon, om te gillen, hoe kom je erop?

 

Het is natuurlijk raar om mensen te laten betalen voor hun eigen straf, en dat is natuurlijk ook helemaal niet haalbaar!

Degene die dit heeft bedacht? Briljant denker, dan ben je echt iemand als je met een dergelijk plan komt!

Dhr. Teeven dacht kennelijk dat de gevangenis een soort van hotel is, waar mensen hun vakantie komen houden, en dat ze daarvoor graag meebetalen. Hoe kom je erop?

Het is wellicht des VVD’s om overal geld te zien, en eerlijk is eerlijk op papier klopte het plan perfect. Reken maar uit, duizenden gedetineerden maal 112 euro per week is best veel geld.

Wat je daar al niet van zou kunnen doen? De overheid kennende zou het waarschijnlijk over de balk worden gesmeten.

 

De aankomende gedetineerden kunnen nu opgelucht adem halen, de plannen zijn van tafel, en er komt helemaal geen eigen bijdrage.

Niet dat ze die ooit zouden betalen? Maar toch!

En gelukkig maar, stel je voor dat een boef betaald voor zijn gevangenisstraf? Dat schept dan ook verplichtingen, zoals een cel met zeezicht. Of met bubbelbad? Een Tropisch zwemparadijs in de gevangenis? Nee het is maar goed dat het niet doorgaat.

En wat zou het allemaal gaan kosten al die aanmaningen, en het sturen van deurwaarders naar wanbetalers? Het was echt een onzalig plan van onze minister!

 

Eigen bijdrage goed idee? Daar kan een boef wat mee!

 

Eppo