9. apr, 2014

Tools!

Vandaag ving ik een gesprek op tussen 2 mensen en daarbij viel het woord Tooltje.

Tooltje ik kreeg een beetje een raar onderbuik gevoel toen ik dit woord hoorde. Tooltje net of iets nog niet helemaal af is, lijkt op iets kleins wat toch iets groots kan doen. Ik vond het in ieder geval een hele aparte kreet. Uiteindelijk bleek het iets met ICT te maken te hebben, een bestandje waar je iets mee kunt. Lekker vaag verhaal maar toch! Tooltjes zijn niet meer weg te denken in de moderne wereld, loopt je computer software niet zoals het hoort, een beetje handige programmeur of systeembeheerder, maakt dan een klein computer programmaatje waardoor je syteem weer iets beter loopt.

 

Nu is het zo dat deze Tooltjes te pas en te onpas worden gebruikt, en mensen gaan er eigenlijk al van uit dat ze ook echt bestaan. Ook al zijn ze nog niet gemaakt!

Ach ja het lukt allemaal niet meer, heb even een Tooltje nodig, wordt er al snel gezegd. En als je bij een bedrijf werkt, wordt je vroeg of laat gebeld door een klant die er om vraagt.

Zo’n gesprek verloopt meestal als volgt, een telefoniste die geen idee heeft waar de klant het over spreekt? En de medewerker in dezelfde kwetsbare positie. Dat zijn ingrediënten voor een heel boeiend gesprek.

Telefoniste: “Ik heb een telefoontje voor je van een klant die een Tooltje wil voor……!” Medewerker: “ Ik weet niet waarover dit gaat misschien moet je hem doorverbinden naar Applicatiebeheer?”

 

Telefoniste iets bozer: “Nee dat kan niet de klant vraagt naar jou?”

De medewerker nu bijna wanhopig: “Maar ik kan hem niet helpen, het is niet voor mij!” Klik, en de telefoniste gestuurd door hetgeen haar is aangeleerd, verbind de klant snel door!

Al met al een vermakelijk gesprek, door mensen die ondanks het feit dat ze collega’s zijn, allebei een verschillend belang hebben!

En het mooie is dat de klant meestal zegt , “sorry dat verhaal over dat Tooltje was bedoeld om sneller doorverbonden te worden!”

Hilarisch zo’n gesprek en zo makkelijk te voorkomen, door gewoon dat stomme telefoontje aan te nemen.

 

Bezorg jezelf geen stress, doe gewoon dat is de les!

 

Eppo