16. apr, 2014

Vallende takken!

Toen ik vandaag een interview las van schrijfster Yvonne Kroonenberg, kwam het volgende gezegde in mij op!

Hoge bomen vangen veel wind. Het slaat in het kader van dit interview nergens op, maar toch! Als er veel wind staat vallen de dooie takken van de bomen. Dooie tak zo beschrijf ik Yvonne Kroonenberg, zij die vind dat zij boven de gemiddelde burger staat.

In haar interview zet ze gewone mensen uit de provincie weg als primitief, en onbeholpen. Mensen die een wezenloze uitdrukking op hun gezicht hebben. Met andere woorden onbeholpen hulpeloze losers!

Zo zet mevrouw Kroonenberg de mensen weg, die jarenlang haar boeken hebben gelezen en gekocht. Hierdoor kon mevrouw Kroonenberg een heerlijk leventje leiden, en kwam zij niets te kort.

 

Mevrouw Kroonenberg luistert alleen naar klassieke muziek, natuurlijk niets mis mee. Maar wel als je denkt hierdoor een bepaalde vorm van intelligentie te verkrijgen, wat een doos die Kroonenberg!

Eerlijk gezegd had ik haar hoger ingeschat, ik heb wel eens geprobeert een boek van haar te lezen, maar haakte steevast na pagina 3 af.

Veel woorden en weinig betekenis, maar dat is natuurlijk mijn mening!

Mensen met een wezenloze uitdrukking op hun gezicht, zo beschrijft zij de inwoners van Assen.

Ik wil niet veel zeggen maar als ik naar haar foto kijk, trekt mevrouw Kroonenberg niet bepaald volle zalen.

 

Heeft u de foto bekeken die bij het interview staat?

Ik heb hem afgedrukt en naast mijn boot bij de slootkant gehangen.

Blijven de ratten mooi weg!

Haar gezicht omschrijft zich nog het beste als een oude krant die door veel te nauwe brievenbus is heengeduwd. Een stuk klei onbarmhartig door de zon uitgedroogd. Ik denk dat het iedere ochtend schrikken is voor de spiegel, voor mevrouw Kroonenberg! Of ze moet een lachspiegel hebben?

Beste mevrouw Kroonenberg, bezint voortaan eer gij begint.

Zorg dat je eerst nadenkt voordat je iets zegt, en voor je mensen beledigt! Anders wordt je een zure ouwe doos, en met een zure ouwe doos doet het lopen pijn!

 

Een hoge boom vangt veel wind, een afgevallen rotte tak die stinkt!

 

Eppo