17. apr, 2014

Dag van de Tikgeit!

Het is weer zover vandaag is het Nationale Secretaressedag, de dag voor directeuren om hun secretaresses even lekker in het zonnetje te zetten.

Ik heb dit nooit begrepen een dergelijke dag?

Wie bedenkt er nu zoiets? Alsof secretaresses alleen een bedrijf draaiende houden? Zijn alleen zij dan belangrijk?

Eigenlijk word ik gewoon kwaad als ik eraan denk, waarom zou een secretaresse extra in het zonnetje moeten worden gezet?

Als je een bedrijf hebt, zijn toch alle schakels in dat bedrijf belangrijk?

Er moet meer achter zitten, een secretaresse is meer als een medewerkster, op het kantoor van de baas.

 

Een secretaresse was vroeger een Tiep Miep die voor de baas de gedicteerde briefjes typte. En omdat zij altijd dicht bij een baas in de buurt was, liep dat nog wel eens uit de hand.

Dikwijls belandde de secretaresse bij een baas in bed, en omdat een baas niet met haar wilde trouwen. Kocht hij dit af met een cadeautje of een bloemetje. De secretaresse bleef stiekum altijd hopen op een positie als vrouw des huizes, maar meestal eindigde zij als ouwe vrijster in een Oude Vrouwenhuis of een Begijnhof.

Ach en daarom is het misschien toch wel gerechtvaardigd een dergelijke dag? Echt? Nee natuurlijk niet, een dergelijke dag is absoluut verwerpelijk.

 

Een secretaresse is niet meer als een ander, en is uiteindelijk ook maar een medewerkster. Vanmorgen toen ik in de auto, op de radio, een secretaresse over zichzelf hoorde praten, stond het braken mij nader als het lachen. Het mens was uitgekozen tot secretaresse van het jaar!

En dit kwam doordat zij zo fantastische steun en toeverlaat was voor het …..……blah blah blah, braak braak!

Het was niet om aan te horen, hoe kan iemand zichzelf zo geweldig vinden? Het kon er bij mij gewoon niet in.

Ikzelf ben meer van type doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, maar deze dame kon geen genoeg van zichzelf krijgen!

Wat een doos, dat mens. Ik kreeg heel sterk de indruk dat zij haar laatste loonopslag, onder de lakens had besproken met haar werkgever!

Niets voor mij maar wel hele vermakelijke radio!

 

Ben jij het speeltje van de directeur? Let op daarmee krijg je gezeur!

 

Eppo